Hirdetés

Nem díjazza a Google robotja az .ass fájlkiterjesztést



|

Letiltott a Google Play Áruház ellenőrzője egy médialejátszót, ami a régóta használt feliratformátumot is támogatja.

Hirdetés

Aki valamilyen oknál fogva nem ráégetett feliratokat szeretne használni videóknál, a legtöbbször az .srt formátummal találkozhat, de az Advanced Sub Station Alpha, avagy az ASS valamivel több lehetőséget kínál. Az elnevezés nyilván megmosolyogtató, de alapvetően ártalmatlan, és senki nem emelt szót ellene érdemben.

A Google ellenőrzőrobotja viszont letiltotta a Just Player nevű androidos videólejátszót, mert a leírásban szerepelt, hogy a program az SRT, SSA, ASS, TML, VTT feliratformátumokat tudja kezelni.

Hirdetés

Ahogy azt bizonyára sejtitek, az ASS szó volt a problémás, ami angolul a fenék megfelelője, és ennek használata a szexuális tartalmakkal és káromkodással kapcsolatos szabályokba ütközik. A fejlesztő azonnal fellebbezett, és miután egy hús-vér illető is ellenőrizte a leírást, a tiltást feloldották.

A Google szűrője egyébként sokszor tévesen riaszt, de elengedhetetlen a használata, különben nem lehetne szabályozni a Play Áruházba kerülő, a YouTube-os és egyéb felületeken megjelenített tartalmakat, és minden káoszba borulna. Jó esetben sikerül tisztázni a helyzetet, rosszabb esetben azonban előfordulhat, hogy a tartalomgyártók tehetetlenné válnak - a PC World YouTube csatornáját például hackerek miatt tiltották le, és hiába jeleztük, hogy nem mi közvetítettünk ilyen-olyan tartalmakat, nem voltak hajlandók feloldani a tiltást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.