Hirdetés

Nem férnek el a monitoraid? Az LG két kijelzőt ad egyben!



|

Érdekes új monitort mutatott be az LG, ami egy egészen új, 16:18-as képaránnyal ad neked még több helyet a kreatív feladatokhoz.

Hirdetés

Ha valaki egyszer az egykijelzős életről többmonitoros összeállításra vált, valószínűeg kevesebb képernyőn már soha, maximum még több helyet használva szeretne majd böngészni vagy dolgozni. Vannak persze olyan asztalok, ahol ez hely szűkében nehezen kivitelezhető, erre a problémára talált ki egy új monitort az LG.

Hirdetés

Olyan kijelzőt már néhány éve kaphatunk például a Samsungtól, ami olyan, mintha két, a megszokott 16:9-es képarányú monitort olvasztottak volna egybe, az LG DualUp viszont azoknak lett kitalálva, akik nem oldalirányba, hanem felfelé szeretnének terjeszkedni. A teljes egészében a jövő év eleji CES-en bemutatkozó monitor felbontása és kijelzőmérete olyan, mintha két, 21,5 hüvelykes, 2560x1440 pixelből álló kijelző került volna egymás fölé, csak ebben az esetben nem választja el őket káva. A helytakarékos elrendezés érdekében ráadásul a csomag része egy monitorkar is, amivel megspórolhatjuk a normál esetben a kijelző lába által elfoglalt helyet, és amire egyébként is szükség lenne, ha két kijelzőből szeretnénk összeállítani egy, a DualUphoz hasonló elrendezést.

Ahogy a promóciós képeken is látható, a virtuálisan könnyen két kijelzővé bontható DualUpot elsősorban munkához ajánlják, az viszont kérdéses, hogy a technikai paraméterei mennyire teszik hasznossá. A nem túl nagy méretéhez képest magas felbontás egészen jó pixelsűrűséget ad az LG DualUpnak, a maximum 300 nit fényerő, amit képes produkálni, viszont nem kiemelkedő. A monitorban használt panel egyébként a DCI-P3 színtér 98 százalékát képes megjeleníteni. A kényelmi funkciók mellett a gyártó szerint ergonómiai előnyei is lesznek a DualUpnak, állításuk alapján ugyanis az oldalirányú mozdulatok a nyaki fájdalmak egyik elsődleges kiváltói lehetnek.

A DualUp mellett egyébként egy másik monitorról is lerántotta a leplet az LG: a hagyományos, 16:9-es képarányt képviselő UltraFine egy 32 hüvelykes képátlójú, 4K-s kijelző lesz. Ezt is a profi tartalomgyártóknak szánja a cég, ugyanis 400 nites fényereje és 2000:1-hez kontrasztaránya mellett egy önkalibráló szenzorral is rendelkezik majd, hogy a lehető leginkább színhű lehessen.

A két új monitorban közös, hogy két HDMI csatlakozóval bírnak (azt sajnos nem tudtuk meg, ennek hányas szabványát használják), illetve egy USB-C bemenettel és két kimenettel. Ezek ugyan nem Thuderbolt típusú csatlakozók, de akár 96 wattos teljesítménnyel így is tölthetnek más eszközöket, például laptopokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.