Hirdetés

Nem halott a BlackBerry, hamarosan többet is megtudhatunk a márka 5G-s mobiljáról



|

A régi modelleknek tényleg befellegzett, de még mindig nincs vége a BlackBerry mobilos pályafutásának.

Hirdetés

Habár a kétezres években a BlackBerry még a legmenőbb telefonos márkának számított, a kanadai gyártó alaposan elszámította magát az érintőképernyős invázió kezdetén, és a fizikai billentyűzethez ragaszkodva lényegében kigolyózta magát a piacról.

Az elmúlt napok egyik szomorkás híre volt, hogy lekapcsolták a klasszikus, BlackBerry OS-t és BlackBerry 10-et futtató készülékeket kiszolgáló szervereket, a márkanév azonban nem fog eltűnni, hiszen továbbra is készülőben van a BB első 5G-s modellje.

A vállalat évekkel ezelőtt átadta a telefongyártás jogát a kínai TCL-nek, akik androidos modelleket dobtak piacra a jól ismert embléma alatt. Ez az együttműködés azonban 2020-ban véget ért, majd egy kis texasi cég, az OnWardMobility vette át a feladatot. Az új partner eredetileg tavalyra ígérte az első BlackBerry leszállítását, amiből végül nem lett semmi, de most végre életjelet adott magáról a projekt.

Hirdetés

"Mindenki türelmetlenül várta az újabb információkat a legutóbbi bejelentésünket követően, de 2021 valódi kihívást jelentett egy új telefon piacra dobásához, nem is beszélve az általunk támasztott magas elvárásokról és arról, hogy jól akarjuk csinálni! Bár különböző késésekkel kellett megküzdenünk, melyek megakadályozták a 2021-es szállítást, de ettől a hónaptól kezdve rendszeres tájékoztatást fogunk nyújtani, számos kérdést tisztázva és megválaszolva az ultra-biztonságos 5G-s vállalti mobilról (továbbra is billentyűzettel!), amit piacra készülünk dobni." - írja az OnWardMobility közleménye, amit azért adtak ki épp most, mert a BBOS szervereinek leállítása miatt internetszerte temetni kezdték a márkanevet a tudósításokban. Az 5G-s BlackBerry tehát a vállalati szektort célozza, megmarad a jó öreg billentyűzet, a fókuszban pedig továbbra is a BB-mobilok másik védjegyének számító biztonság áll majd.

Maga a BlackBerry, mint vállalat egyébként továbbra is aktív, ám mobilok helyett már üzleti felhasználásra szánt biztonsági megoldásokban utaznak, ők állnak például a Magyar Telekomnál 2015-ben bevezetett e-aláírási rendszer mögött is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.