Hirdetés

Nem halott a Windows 10, ezt hozza a következő frissítés



|

A Windows 11 érkezésével sem engedik el a régi rendszer kezét a redmondiak.

Hirdetés

A Microsoft weboldala már a Windows 11 hivatalos leleplezése előtt elárulta, hogy a 2015-ben megjelent Windows 10 valószínűleg 2025 őszéig élvezheti majd a vállalat támogatását. Magyarán még egész sokáig kapjuk hozzá a frissítéseket, melyek sorában az ősszel esedékes 21H2 a következő nagyobb falat.

A frissítés tesztverziója tegnap vált elérhetővé a Windows Insider program tagjainak a Windows 10 19044.1147-es Buildjének részeként. A telepítés azonban nem automatikus, a felhasználóknak maguknak kell kiválasztaniuk a Gépház "Frissítés és Biztonság" menüpontjában.

Hirdetés

A Microsoft egyelőre kizárólag az Insider program azon tagjainak tette elérhetővé a frissítést, akik a Beta csatornából átkerültek a Release Preview csatornába, mert nem tudták teljesíteni a Windows 11 hardveres követelményeit.

John Cable, a Microsoft programmenedzsmentért felelős alelnöke külön blogposztban jelentette be a 21H2 fő újdonságait, és egyben biztosította az olvasókat, hogy a vállalat továbbra is támogatni szeretné a Windows 10-et használó 1,3 milliárd eszközt. A poszt alapján a frissítés három, a mezei felhasználók számára nem túl sokatmondó fejlesztést hoz:

  • GPU számítási támogatást a Windows Subsystemfor Linux (WSL) és az Azure IoT Edge for Linux számára.
  • WPA3 H2E szabvány támogatást a biztonságosabb Wi-Fi kapcsolatért.
  • Jelszómentes telepítési modellek támogatását a Windows Hello for Business csomagba.

Azoknak, akik nem vesznek részt a Windows Insider programban, valamikor az ősz során érkezik a 21H2-es frissítés, melynek tartalma a tesztelés tapasztalatainak függvényében még kisebb-nagyobb módosításokon mehet át. A 19044.1147-es Build jelenleg ismert hibajavításairól ebben a bejegyzésben olvashatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.