Hirdetés

Nem hiszed el, milyen funkciót kap meg végre a Windows 11!



|

Jobb későn, mint soha - hiánypótló frissítés érkezik a népszerű operációs rendszerhez.

Hirdetés

Még a modemes időkben keringett az interneten egy karikatúra, amely azon élcelődött, hogy végre-valahára valaki megvásárolta a WinRAR fizetős verzióját. Ezt az ósdi tréfát adja át most a múltnak a Microsoft.

Bár nem túl meglepő módon jelenleg a Windows 10 a legnépszerűbb operációs rendszer, a Windows 11 szorosan ott van a nyomában, különösen az egyre-másra érkező frissítéseknek.

Ezek közül a legutóbbi kapcsolódik a cikk elején említett vicchez. A Microsoft Build 2023 fejlesztői konferenciáján - ahol a fő téma természetesen a mesterséges intelligencia volt - jelentette be, hogy a Windows 11-hez rövidesen elkészül a natív RAR-támogatás, azaz nem lesz többé szükség harmadik féltől származó szoftverekre.

Hirdetés

A megoldás nyílt forráskódú, amely a libarchive projectnek köszönhetően kerül most be a Microsoft operációs rendszerébe. A cég szerint nem csak a .rar kiterjesztésű tömörített állományokat, hanem a .tar, 7-zip, .gz és hasonló formátumok kezelését is megoldja majd. Emellett, a tömörítés hatékonysága is sokat javul az említett, külsős szoftverekhez képest.

A Microsoft egyelőre még nem jelentette be, hogy pontosan mikor érkezhet a natív RAR-támogatást is tartalmazó frissítés, azonban a Windows 11-hez a napokban érkezik meg a következő, robusztus javítócsomag, amely például a Bluetooth LE támogatást is tartalmazza majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.