Hirdetés

Nem kap külön pavilont Oroszország az idei MWC-n



|

Az Ukrajna ellen indított invázió következményei elérték a technológiai rendezvények világát is.

Hirdetés

Mindössze néhány nap telt el azóta, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, máris nagyon súlyos politikai és társadalmi következményei vannak a konfliktusnak, ami nemcsak a csatatérré vált nagyvárosokban zajlik, hanem a kibertérben is. A háborúra reagálva a nyugati országok komoly szankciók bevezetéséről döntöttek, de számos iparágban is bojkotott hirdettek az oroszok ellen. Nemrég pedig újabb helyről érkezett tiltás.

Február 28-án rajtol el Barcelonában az idei Mobile World Congress, ahova számos országból érkeznek gyártók, hogy bemutassák a nagyvilágnak legújabb telekommunikációs eszközeiket és egyéb kütyüiket. Az egyes nemzetek képviselői külön pavilont is kapnak a rendezvény során, ám a rendező GSMA úgy döntött, hogy idén Oroszország nem kap lehetőséget arra, hogy egy ilyen helyen mutassa be termékeit, a szervezet ugyanis határozottan elítéli az inváziót.

Hirdetés

A tiltás ellenére azonban nem kizárt, hogy mégis lesz orosz jelenlét az MWC-n, ugyanis különálló vállalatok elvileg továbbra is bevásárolhatják magukat az eseményre. Időközben egyébként az ipar más képviselői is (például a Googel, a Meta és a Twitter) különböző módszerekkel igyekeznek segíteni Ukrajnát a kialakult konfliktus miatt, ami nem mellesleg a még mindig tartó chiphiányra is hatással lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.