Hirdetés

Nem kizárható, hogy egy idegen űrhajó rejtőzik a Naprendszerünkben



|

A Harvard egyik kutatója és a Pentagon egy munkatársa szerint legalábbis ez a helyzet.

Hirdetés

Meghökkentő állításokat tett Avi Loeb, a Harvard kutatója és Sean M. Kirkpatrick, az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon egyik munkatársa. Szerintünk a Naprendszerben egy idegen civilizáció űrhajója, ahogy nevezik, egy anyahajó tartózkodhat, amely kisméretű szondákkal térképezi fel a Földet.

Loeb már 2017-ben ismertté vált meghökkentő elméleteiről, amikor felfedezték a Naprendszer első csillagközi objektumát, az Oumuamua nevű különös alakú, nagyjából 100 és 1000 méter közötti hosszúságú, hengeres felületű valamit, amely meghökkentő tulajdonságairól vált ismertté. A kutató már akkor is felvetette, hogy egy idegen civilizáció által létrehozott eszközről lehet szó, ezt azonban azóta még nem sikerült érdemben bizonyítani.

Hirdetés

Kirkpatrick-kel közösen UFO-észleléseket elemezve jutottak arra a következtetésre, hogy a Föld légkörébe belépő azonosítatlan repülő objektumok az említett anyahajó szondái lehetnek, amelyekkel a földönkívüliek számára vonzó, légkörrel és folyékony vízzel rendelkező bolygónkat vizsgálhatják.

Loeb-ék hangsúlyozták, hogy szerintük nem kizárható, hogy élőlények nem tartózkodnak az űrhajón, amely akár teljesen robotizált is lehet, sőt, az is elképzelhető, hogy az idegen civilizáció, amely azt útjára indíthatta, már nem is létezik.

Természetesen, a bizonyítás ebben az esetben sem lesz könnyű, így érdekes lesz nézni, hogy Loeb és Kirkpatrick mivel támasztja majd alá az állításait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.