Hirdetés

Nem lehetetlen szoborból élethű fotót varázsolni



|

Valaki a mesterséges intelligencia erejével és egy kis szöszöléssel alaposan feljavított bizonyos műalkotásokat.

Hirdetés

Számos olyan történelmi személy van, akit gyakorlatilag csak festményeken láthattunk, vagy éppen szobor készült róla, így pedig csak megtippelni lehet, hogyan is nézhetett ki a valóságban az adott illető.

Ám egy amszterdami fotóművész, Bas Uterwijk a mesterséges intelligencia által nyújtott lehetőséget, és többek között némi speciális effektet felhasználva valósághű képeket alkotott meg különböző műalkotások alapján.

Hirdetés

Uterwijk először 2019-ben kezdett el kísérletezni a dologgal, és a híres vadnyugati pisztolyhős, Billy, a Kölyök fotóját vette kezelésbe.

Az eredmény elég biztató lett, szóval úgy döntött, megpróbál egy olyan illetőt is "újraalkotni", aki olyan korban élt, amikor még nem voltak fotók. Egészen pontosan Napóleon mellett tette le a voksát, és bizony elég ütős dolgot alkotott meg.

A fotóművész az Artbreeder nevű programot használja a különleges alkotások elkészítéséhez, ami az MI-t használva hozza létre a képeket, de néha szükséges némi utómunkát végezni a Photoshopban. A Szabadság-szobor például így nézhetne ki valódi emberként.

Egyébként nemcsak történelmi személyek alapján készültek ilyen képek, hiszen Uterwijk még egy legendás videojátékos alakot, Doomguyt is megörökített hasonló módon.

Hogy tetszenek? Ha ismertek még hasonló módon elkészített alkotásokat, osszátok meg velünk azokat a kommentekszekcióban!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.