Hirdetés

Nem lesz túl nagy a Windows 10 novemberi frissítése



|

A 21H2 már a spájzban van, és három újdonságot tartogat nekünk.

Hirdetés

A Microsoft szerencsére a Windows 11 megjelenésével sem engedi el a Windows 10 kezét, hiszen már korábban megnyugtatták a felhasználókat, hogy egészen 2025-ig támogatni fogják a 2015-ben megjelent rendszert.

A redmondiak nemrég megerősítették, hogy novemberben érkezik a régóta várt 21H2-es frissítés, amit hivatalosan csak Windows 10 November 2021 Update-nek hívnak majd.

Hirdetés

A csomag ugyanazon a "Vibranium" platformon alapul, mint a 2020. májusi, 2020. októberi és 2021. májusi frissítések, így várhatóan mindössze pár percet vesz majd igénybe a telepítése, és nem is nyom többet néhány száz megabájtnál.

A novemberi update három újdonságot rejt, ezek a következők:

  • A WPA3 H2E szabvány támogatása a biztonságos Wi-Fi kapcsolathoz
  • Jelszómentes hálózati-alapú telepítések támogatása a Windows Hello for Businessben, amivel néhány perc alatt elérhető a használatra kész állapot
  • GPU számítási támogatás a Windows 10 Linux alrendszerben és az Azure IoT Edge Linux rendszeren (EFLOW) gépi tanuláshoz és nagy számítási kapacitást igénylő munkafolyamatokhoz

A redmondiak egyben közölték, hogy a Windows Hello Businesshez szánt "cold trust" telepítés csak egy későbbi frissítéssel válik majd elérhetővé. A 21H2-es Windows 10  támogatása a Home és a Pro változaton 18 hónapra, az Enterprise és az Education kiadásokon pedig 30 hónapra szól.

Konkrét megjelenési dátum nincs, a frissítés valószínűleg fokozatosan válik majd elérhetővé a felhasználóknál. A csomag tesztelése már zajlik a Windows Insider Release Preview csatornán, illetve ISO formájában is letölthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.