Hirdetés

Nem minden iPhone-on működik az iOS 16 töltöttségjelzője



|

A bétában sem működött minden eszközön a funkció és végül a megjelenésre sem változtattak ezen.

Hirdetés

Hétfőtől, azaz szeptember 12-étől minden kompatibilis iPhone-ra tölthető az iOS 16, ami ugyan radikális változást semmilyen téren nem hoz, vannak benne olyan újítások, amelyek határozottan kényelmesebbé és praktikusabbá teszik a készülékek használatát. Példának okáért visszahoztak egy régen törölt funkciót is, amit 2017-ben, az iPhone X megjelenésével hagyott el az Apple. Az akkumulátor töltöttsége végre újra állandó szereplője lehet a képernyőnek, csak épp furcsa módon nem mindegyik iOS 16 kompatibilis készüléken.

Ugyan a felhasználók hamar megtanultak együtt élni azzal, hogy az akkumulátor ellenőrzéséhez le kell húzni a Control Centert, kétségtelen, hogy hasznos volt a lehetőség, hogy folyton látszódjon a töltöttség, így az iOS 16 bétájában ezt újra elérhetővé tette az Apple. Ezt valószínűleg részben a Dynamic Islandnek is köszönhetjük, ami miatt a cupertinói mérnökök újra átrendezhették a kijelzők felső részét.

Hirdetés

Van azonban egy bökkenő. A bétában négy kompatibilis eszközön nem vált elérhetővé az aprócska töltöttségi kijelzés, és ez sajnos a teljes megjelenésre sem változott. Az érintett modellek a következők:

  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 12 Mini
  • iPhone 13 Mini

Bár az Apple nem konkretizálta, hogy miért született meg ez a döntést, valószínűleg a képernyők mérete és a felbontásuk miatt nem támogatottak a szóban forgó eszközök. Azért az erre vonatkozó dokumentumban kedvesen megjegyzik, hogy a Control Center és az akkumulátor widget továbbra is megoldás a problémára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.