Hirdetés

Nem működik az iPhone és az iPad egy közkedvelt funkciója



|

Egyeseknél kellemetlen következményekkel járt az iOS 16 telepítése.

Hirdetés

A szokásos bétateszt időszakot követően az Apple még szeptemberben, illetve októberben tette elérhetővé az iOS 16 és az iPadOS 16 operációs rendszereket, amelyek egészen a 2017-ben megjelent iPhone- és iPad-modellekig telepíthetők. A jelek szerint azonban az azóta már a 16.2-es kiadásnál járó platformok nemcsak új funkciókat tartogattak, hanem két kellemetlen meglepetést is.

Felhasználói beszámolókból már korábban kiderült, hogy az iOS 16-ot vagy iPadOS 16-ot futtató eszközökről már nem lehet jogvédett tartalmakat tükrözni a régebbi, második és harmadik generációs AppleTV multimédiás lejátszókra, így a streaming szolgáltatók (pl. Netflix, Disney+) AirPlay-tükrözése során hibaüzenetbe fulladnak a lejátszási kísérletek.

Hirdetés

Most pedig a 9to5Mac arról ír, hogy a probléma még azoknál is fennáll, akik HDMI adapteren keresztül próbálják külső képernyőre lőni a streaming platformok műsorait. Az oldal egy posztra hivatkozik az Apple fórumán, ahol többen is erről írnak, illetve egy Reddit-bejegyzést is idéz, amelynek a szerzője azt állítja, hogy a Netflix ügyfélszolgálata megerősítette neki a HDMI-támogatás megszüntetését.

Cikkünk írásáig az Apple nem nyilatkozott az ügyben, a jó hír viszont az, hogy a szerkesztőségi teszt során sikerült tükröznünk egy Disney+-os sorozatot egy webOS-t futtató LG tévére, így az AirPlayt támogató televíziók esetében feltehetően továbbra is működik a funkció. Ami pedig a HDMI-adaptereket és a régebbi AppleTV-ket illeti, valószínű, hogy az iOS 16 új, szigorúbb digitális jogkezelést (DRM) alkalmaz, az iOS 15-ön hagyott készülékekkel ugyanis látszólag továbbra sincs gond a tükrözésnél és a kábeles megoldásnál.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.