Hirdetés

Nem, sajnos senki nem nyert hajszárítót Instagramon



|

Kamu profilok értesítik a felhasználókat kommentben arról, hogy Dyson hajszárítót nyertek, de nem nehéz rájönni, hogy átverésről van szó.

Hirdetés

Amint valahogyan sikerül egy átverést megállítani, jön egy újabb. A napokban kapott erőre az a kamuprofilok által terjesztett scam, amely a bejelölt vagy üzenetben megcélzott felhasználókat egy Dyson Supersonic hajszárító ígéretével próbálja kattintásra ösztönözni.

Gyakorlott internetezők már tudhatják, hogy ha úgy nyernek valamit, hogy nem is indultak semmilyen nyereményjátékon, az esetek 95 százalékában át akarják őket verni.

Hirdetés

A kommenteket gépi fordítással írták át magyarra (olyan mondatokkal, hogy "Ön megnyerte a Dyson Supersonic!" vagy "Kattints az életrajzban található linkre"), és a megjelölt felhasználóknak el kell látogatniuk a kamuprofil oldalára, majd ott egy linkre kattintani. Ez szerencsére már pont egy lépéssel több, mint amennyit egy átlag felhasználó hajlandó megtenni egy hajszárítóért.

A kommenteket, bejegyzéseket ajánlott jelenteni, hátha sikerül így felhívni az Instagram figyelmét a problémára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.