Hirdetés

Nem sok meglepetést hozott, de végre itt a OnePlus 5T



|

A legnagyobb újdonság a kijelző, de változott a kamera is - rossz fényviszonyok mellett elvileg jobb képeket készít.

Hirdetés

A tavalyi év után a OnePlus ismét ideje korán frissített: alig 5 hónapja, hogy megjött a OnePlus 5, most itt az új zászlóshajó, a frissített OnePlus 5T. Nagyrészt olyan, mint az elődje, de azért vannak változások: az új kijelző mellett a kamera sem olyan, mint eddig. 

Hirdetés

A 6 hüvelykes AMOLED panel 2160 x 1080-as felbontással dolgozik, és persze a gyártó történetében a legvékonyabb keret öleli körbe. Ez a kijelző már Sunlight Display móddal is rendelkezik, vagyis erős fényben ennek megfelelően növeli a fényerőt a rendszer. Ennek hála közvetlen napsütésben is látható marad a képernyő. Egyelőre nem tudni, hogy a színhelyességéből veszít-e ilyenkor, de a tűző napon ez igazából nem annyira fontos. 

A kijelző egyébként sRGB, DCI-P3, adaptív és egyéni módokban is használható. 

A OnePlus szerint az 5T nagyjából az előd méreteivel bír, de sokkal több képernyőfelületet kínál, és egy kézben is könnyebb tartani. 

Az elődhöz hasonlóan maradt a Qualcomm Snapdragon 835-ös SoC, a két verzió pedig 6 GB RAM-ot és 64 GB tárhelyet, valamint 8 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet kínál. Az akku 3300 mAh-s, van USB-C (2.0) port és nem hiányzik a Dash Charge gyorstöltés sem. 

Európában november 21-től, 499 euróért vihető a OnePlus 5T, amely ezúttal búcsúzott a telefotós kamerától. 

A hátlapi dupla kamera elsődleges szenzora 16 megapixeles, f/1.7-es rekeszértékkel operál, amit ezúttal egy 20 megapixeles, másik f/1.7-es rekeszértékű kamera egészít ki. Ez nem kínál optikai zoomot, és kizárólag rossz fényviszonyok mellett aktiválódik. A OnePlus szoftveres algoritmusokkal 4 csoportba osztja a szenzor egyedi képpontjait, majd egyesíti az adatokat. Elvileg így több fényt gyűjt be a kamera, és a sötétben kevésbé lesznek zajosak a képek.

A portréfotózásról nem kell lemondani, a másodlagos kamera eddig sem segítette ezt, csak a mélységadatokkal (vagyis a hiedelmek ellenére nem úgy működik, mint az iPhone készülékeken). A portréfotókért az elsődleges kamera felel, a másodlagos ezúttal is csak mélységadatokat szolgáltat - a frissített algoritmusok viszont alacsonyabb zajszintet ígérnek. 

Hátra költözött továbbá az ujjlenyomat-olvasó, és van arcfelismerés is. 

A OnePlus szerint továbbra is 2017 egyik legjobb zászlóshajójáról van szó - persze nagyfelbontású kijelző, USB 3.x és vízálló kialakítás még mindig nincs, de jó hír, hogy jackcsatlakozó igen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.