Hirdetés

Nem tökéletes a Pixel 6 ujjlenyomat-felismerése, és az új kalibrátor sem segít rajta



|

Probléma van az új mobilok ujjlenyomat-olvasójával, de a napokban kiadott szoftver nem erre nyújt gyógyírt.

Hirdetés

A Google októberben leplezte le a Pixel-család legfrissebb mobiljait, a Pixel 6-ot és a Pixel 6 Prót, a korai vásárlók pedig már élesben gyűrhetik az új készülékeket.

Az első beszámolók alapján a keresőóriás saját fejlesztésű Tensor-chipjeivel hajtott modellek hozzák a megszokott minőséget, a kijelző alá rejtett ujjlenyomat-olvasó sebessége és pontossága azonban elmarad a korábban használt hátlapi szenzorétól.

Hirdetés

A probléma elvileg nem súlyos, de azért érezhető a különbség, így sokan reménykednek benne, hogy szoftveresen még tökéletesíthető a feloldás folyamata. Google nemrég ki is adott egy ujjlenyomat-olvasó kalibrátort, a várakozásokkal ellentétben azonban ez teljesen más célt szolgál, mint amire először gondolnánk.

A Google Pixel frissítési és szoftveres helyreállítási platformjába integrált funkció ugyanis csak akkor hasznos, ha egy kijelzőcsere után újra be kell állítani az ujjlenyomat-olvasót. Az útmutató szerint az új panel beszerelését követően előbb le kell futtatni a kalibrátort, majd gyári visszaállítást csinálni a telefonon. A funkcióra továbbá akkor is szükség lehet, ha egy egyedi ROM telepítése után akad gondunk a feloldással.

A Pixel 6 felhasználók azonban így is örülhetnek, korábban ugyanis voltak olyan félelmek, hogy az Apple példáját követve a Google is akadályokat gördíthet a kijelzőcsere otthoni elvégzése elé. Az új funkció viszont éppen ezt segíti, így a vállalkozóbb kedvűeknek nem muszáj szervizbe látogatniuk, és persze a független szerelők is kaptak egy hatékony eszközt a feladathoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.