Hirdetés

Nem tudod telepíteni a Windows 10 nagy frissítését? Kiderült, hogy miért



|

Egy driverhiba akadályozza a Windows 10 1903 telepítését, sokaknál még az illesztőprogram frissítése után is.

Hirdetés

Mostanra úgy nézett ki, hogy elfelejthetjük azokat az időket, amikor állandóan baj van a Windows 10 frissítéseivel. Az elmúlt időszak tapasztalatai miatt azért még igen sokan kivártak a Windows 10 1903 installálásával. A Microsoft mostanra egyeseknél elindította az automatikus frissítést, másoknál viszont blokkolta a csomagot. 

Hirdetés

Az utóbbi eset akkor állhat fent, ha a Microsoft szerint a rendszer nem áll készen. Ez pedig akkor lehetséges, ha az Intel Rapid Storage Technology (RST) driver elavult. A Microsoft már korábban közölte, hogy a Windows 10 1903 igényli a 15.5.2.1054-es drivert vagy frissebbet, de igazából a 15.9.6.1044 az ajánlott. Megfelelő driver nélkül figyelmeztetést jelenít meg a rendszer, amely szerint stabilitási problémák adódnak. 

A gondot az jelenti, hogy hiába frissítik az emberek az Intel RST drivert, a Windows Update utána is ugyanazt a problémát jelzi. A Windows Latest szerint a Redditen, a Twitteren és a Microsoft fórumán is rengetegen panaszkodnak erre. Valamiért a Windows Update nem érzékeli az új drivert. 

Mindez az elmúlt nagy verziók telepítési problémái után nem túl jó hír, de aki nem akar tovább várni, az a megfelelő verziójú driver telepítése után manuálisan, a Media Creation Tool segítségével elindíthatja a 1903-as verzió installálását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.