Hirdetés

Titokban Netflixet néznél a munkahelyeden? Így álcázd!



|

Most, hogy kijött az új Stranger Things évad, esélyesen egy csomóan tapadnak majd a Netflixre. De mi van akkor, ha te mindezt a munkahelyeden tennéd? Mutatunk rá egy trükköt... de nem tőlünk hallottad, jó?

Hirdetés

Kifejezetten nehéz ügy egy olyan munkahelyen kikapcsolni, ahol a hátad mögött bármikor megjelenhet a főnök vagy egy kotnyeles munkatárs, hogy egy pillantás alatt felmérje, már megint lógsz-e. Ilyenkor filmet nézni egyenlő a munkaügyi öngyilkossággal, de persze a leleményes alkalmazottak már egy csomó módon bebizonyították, hogy képesek túljárni a munkaadók eszén. Ha például Netflixet néznél úgy, hogy az egész komoly munkának tűnik kívülről, itt a megoldás.

Hirdetés

A Netflix Hangouts nevű apró beépülőt Chrome alá tudod letölteni, és alapesetben az értesítési ikonja alig észrevehetően csücsül a kezesősáv jobb oldalán. Viszont ha időt szakítanál egy kis zug-Netflixre, nincs más dolgod, mint felvenni egy fülhallgatót vagy inkább headsetet, hogy valódi kommunikáció hatását keltsd, majd akcióba lépni.

Először el kell indítanod a kívánt Netflix műsort, majd rányomni a fent említett kis ikonra a Chrome jobb felső sarkában. Ekkor elindul egy olyan "ál-videókonferencia", ahol három szereplő helyén előre felvett fiktív kollégák fejeit látjuk, ahogy Hű De Nagyon Dolgoznak A Közös Projekten, és a bal alsó sarokban bújik meg a Netflix lejátszás. Ezek után a főnöknek már igen közel kell hajolnia a monitorhoz, hogy észrevegye, miszerint a három állítólagos beszélgetőpartner mellett épp Mindflayerekre vadászó tinédzserek rohangásznak egy 80-as évekbeli amerikai kisvárosban. Ha pedig mondjuk egy Office részt néznél, az még nagyon ki se lóg a munkahelyi tematikából.

A trükkös segédprogramért felelős Mschf Internet Studios nem először használja vicceskedésre az internetet, kifejezetten jó szándékú trollkodásra alakultak. Indítottak például korábban egy olyan Slack csatornát, ahol a Nap Szavának folyamatos megfejtéséért 1000 dolláros jutalmat ígértek (és persze csomó mindenkit bepaliztak ezzel), vagy ott volt a Tabagotchi, ami egy olyan virtuális állatka, amely egyre jobban szenved, majd végül teljesen elpusztul, ha valaki túl sok böngészőlapot nyit meg egyszerre.

A munka eltusolására pedig már láthattunk pár eszement megoldást, például olyan böngésző-kiegészítőt, amely Slack beszélgetésnek álcázta a Twittert, a Redditet Outlook-szerűre változtatta, vagy a Facebook üzenőfalat formázta át úgy, mintha egy Excel táblát nézegetnénk. Mindenesetre azért hivatalból el kell határolódnunk minden ilyesmivel kapcsolatban, a munkahely munkára való, mint tudjuk. Egyébként tény, hogy minél előbb ténylegesen elvégzed a munka-jellegű feladataidat, annál korábban kezdhetsz büntetlenül netflixezésbe, facebookozásba vagy bármilyen egyéb időtöltésbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.