Hirdetés

Már PIN-kódokkal is védhetőek a Netflix-profilok

|

Az újításnak köszönhetően a szülői felügyelet válik sokoldalúbbá, így jobban védhetőek a gyerekek a számukra nem megfelelő tartalmaktól.

Hirdetés

A Netflix még 2018-ban mutatta be az életkor-alapú szülői felügyeletet biztosító eszközöket, most pedig még több funkciót tesz elérhetővé azért, hogy a gyerekek biztosan azt nézzék, ami számukra megfelelő. A PIN-védelmet most ugyanis kiterjesztették a teljes profilokra, a tartalmak megtekintését pedig lekorlátozták azokra a címekre, amelyek passzolnak a kiválasztott korcsoporthoz. Ez azért jó hír, mert korábban csak a kiválasztott filmeket és sorozatokat lehetett PIN-nel levédeni. 

Korábban a kiskorúak simán kitrükközhették a szülőket, hiszen a számukra létrehozott gyerek-fiókból könnyedén átléphettek apu vagy anyu profiljára, aztán jöhettek a korhatáros tartalmak. Mostantól viszont az egyes profilokat PIN kód védi, tehát az élelmes csemete már nem tud ezekbe átlógni, és maradnia kell a számára létrehozott profil keretei között. Természetesen továbbra is el lehet rejti a gyerekek profiljából egyenként is filmeket vagy sorozatokat. A szülői profil alól pedig bármikor ellenőrizhető, hogy a gyerekek mit néztek a saját fiókjukban. 

Hirdetés

Szintén kedvelt funkció, hogy a gyerekek profiljában letiltható a következő epizód automatikus lejátszása, így talán egy fokkal kisebb a csábítás arra, hogy újabb és újabb részek miatt egész napra a képernyő elé ragadjanak. Az új vezérlőfunkciókat PC-n vagy mobilon is be lehet állítani a fiókbeállítások között, a szülői felügyelet szekció pedig áttekintést nyújt a profilok korlátozásairól. 

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.