Hirdetés

Az NFC technológiával már vezeték nélkül is lehet tölteni



|

Az 1 wattos maximum korlát miatt azonban a mobilokat nem mostanában fogja feltankolni vezeték nélküli töltéssel az NFC.

Hirdetés

A vezeték nélküli töltés nem új dolog, de az utóbbi években különösen nagy hangsúlyt fektettek a fejlesztésére. Immáron pedig az NFC technológia is támogatja ezt, az az NFC, amit eddig mobilfizetésre használtunk csak leginkább. Az NFC Forum nemrég jóváhagyta a WLC-t, ami lehetővé teszi az NFC chipek számára a vezeték nélküli töltést. Túlságosan azért nem kell lázba jönni, ennek a maximuma összesen 1 watt, vagyis mobilokat nem mostanában tölt majd fel ezzel bárki is. 

Hirdetés

Okosórákhoz vagy vezeték nélküli fülhallgatókhoz azonban már használható lehet a technológia, amely az NFC önálló antennájával töltést és kommunikációt is lehetővé tesz a WLC-nek hála. Ez az egész alacsonyabb költségeket jelent majd a gyártóknak, illetve helyet is megspórolhatnak a készülékek belsejében. 

A sokoldalúság jó dolog, de az nem valószínű, hogy az NFC veszélyeztetné a legújabb Qi-alapú gyorstöltési szabványokat. A OnePlus 8 Pro például már 30 wattal is tölt vezeték nélkül, a Samsung Galaxy S20 szériánál pedig már a fordított vezeték nélküli töltés is 5 wattos. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.