Hirdetés

NFT árusításával fedezné katonai költségeit Ukrajna



|

Ezt már tényleg nevezhetjük futurisztikus hadviselésnek.

Hirdetés

Akár úgy is tűnhet, hogy picit lecsendesedett a nem helyettesíthető tokenek, vagyis az NFT-k körüli lelkesedés, de a valóság az, hogy továbbra is népszerűek ezek az apróságok, és olykor még jókat is nosztalgiázhatunk velük.

Nyilván az NFT-k kapcsán is megjelentek már az olyanok, akik a normális kereskedés helyett inkább átverik az embereket, viszont a negatívumok ellenére akár jó célt is szolgálhat ez a technológia. Erre remek példa Ukrajna ötlete.

Hirdetés

Az orosz invázió alatt álló ország még korábban lengette be, hogy NFT-ket tervez kiadni, amelyek segítségével fedezhetik majd a háború költségeit. Az ukrán Digitális Átalakítás Minisztériuma időközben pedig elérhetővé is tette a Meta History of War nevezetű kollekciót. Erre tulajdonképpen egy digitális múzeumként is tekinthetünk, ami megörökíti Oroszország inváziójának eseményeit.

"Az egyes NFT-k összetétele világos és egyszerű: mindegyik token egy hivatalos forrásból származó valódi hírfoszlány, és egy ukrán és nemzetközi művészektől származó illusztráció."

- áll a digitális gyűjtemény hivatalos weboldalán.

A tokeneket kronológiai rendben fogják elkészíteni a megtörtént események alapján, így ezek nemcsak értékes apróságok lehetnek egyesek számára, hanem gyakorlatilag elmesélik az invázió szomorú történetét is.

Habár az ilyen jellegű dolgok kapcsán óvatosnak kell lennie az embernek, mivel sajnos már vannak olyanok, akik a háborún kívánnak nyerészkedni, de a gyűjtemény hitelességét bizonyítja, hogy az ukrán miniszterelnök-helyettes is írt róla a Twitteren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.