Hirdetés

Körvonalazódik az új Nokia mobilok megjelenése



|

Bár elvileg jóval korábbra tervezte idei fontosabb mobiljainak bemutatását a Nokia név alatt működő HMD Global, a világjárvány miatt akár szeptember is lehet a dologból.

Hirdetés

Miután a Nokia név jogilag kikerült a Microsoft bűvköréből, viszonylag gyorsan újra megérkeztek a legendás márkanévvel ellátott mobilok. Igaz, nem teljesen ugyanaz a háttér áll mögöttük, mint a redmondi kaland előtt, a kínai HMD Global vette át a márkát, és vele együtt egy csomó egykori finn fejlesztőt, tervezőt és egyéb munkatársat. Ugyan a név régi mágiáját nem sikerült még teljesen visszaszerezni, főleg az ár-érték arány tekintetében jóféle középkategóriával, és a villámgyorsan frissíthető "pure Android" koncepcióval azért ismét látható a színtéren a Nokia brand, és az idei évre is várható tőlük pár fontos telefon - csak épp később, mint gondoltuk.

Hirdetés

Ugyan az újkori Nokiák számozása kissé agyament, de azért valamelyest lehet követni a fejlődést. A 9.2 PureView hatkamerás megoldásáról nemrég már írtuk a kiszivárgó információk kapcsán, de egyesek szerint 9.3-nak fogják hívni, ezt a kavarást most engedjük is el, a specifikációk mindenesetre kifejezetten erősnek tűnnek. Emellett pedig egy 7.3 nevű felső-középkategóriás modellt is várnak a bennfentesek, amely több verzióban és szintén erős kamerás felszereltséggel érkezhet.

A 7.3-ról az terjed, hogy négy hátlapi kamerával rendelkezik majd, amelyek közül a fő-szenzor 48 megapixeles. A kijelző a pletykák szerint 6,3 hüvelykes képátlót és full HD+ felbontást kap, alatta pedig valamilyen Snapdragon 7xx rendszerchip dolgozik, az áramellátásért pedig egy 4000 mAh kapacitású akku felel. Állítólag ez a modell két kiépítésben is megjelenik 5G-vel és anélkül, a 4G-s változat 6 GB RAM + 64 GB tárhelyes változatáról még egy 399 dolláros nyitóárat is rebesgetnek.

Az viszont egyre több forrás szerint biztos, hogy a tavasz végére, nyár legelejére tervezett bemutatóból nem lesz semmi: bennfentes nokiás források szerint a HMD biztonságosabbnak látta kissé eltolni a mobilok leleplezését, hogy a koronavírus miatti logisztikai és gyártási fennakadások mellett is tartható legyen minden határidő. Ezek alapján egy viszonylag tág időintervallumra lehet számítani, mégpedig 2020 harmadik negyedévére. Ez ugyebár júliustól szeptemberig tart, és mivel "nyáron a fű se nő" az IT- és távközlési szektorban, valószínűleg augusztus vége vagy az ősz legeleje lesz a megfejtés. Ekkor viszont már nagyobb az esélye, hogy közvetlenül kell csatáznia az új Samsung csúcsmobilokkal és az idei iPhone-okkal, szóval nem lesz könnyű dolga a Nokiának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.