Hirdetés

Norton 360 Standard - megbízható védelem a PC World előfizetőinek



|

Bámulatosan bonyolult, alattomos veszélyek leselkednek mindenkire a neten, de szerencsére a védelmi rendszerek is rohamléptekben fejlődnek. Leteszteltük, miként őrzi biztonságunkat a Symantec megoldása.

Hirdetés

Sokat fejlődött a PC-k védelme az elmúlt években, amiben jelentős szerepe volt a Windows Defender modulnak is, ám még a legutóbbi tesztek is arra mutattak rá, hogy a valóban naprakész és hatékony védekezéshez javasolt külön megoldást telepíteni. A független laborok által készített toplisták élén mindig ott a Norton 360, ami nem csupán a védelmi modul hatékonyságának köszönhető, a kiegészítő szolgáltatások is hasznos funkciókat adnak a Windowshoz. Leteszteltük a legújabb verziót.

Bonyolult, mégis egyszerű

Attól, hogy egy programcsomag összetett, még lehet felhasználóbarát. Erre jó példa a Norton 360 Standard szoftver My Norton ablaka, amely mögé a teljes védelmi rendszer el lett rejtve. Itt csupán a fő modulokat látod mindegyik mellett egy-egy gombbal, amelyek nagyjából ki-be kapcsoló funkciót látnak el. Az Eszközbiztonság minden olyan szolgáltatást tartalmaz, amire a géped és adataid valós idejű védelme során szükséged lehet. Ez a hagyományos, memóriarezidens vírusvédelem, a tűzfal, a SPAM-szűrő, a webkamera-kezelő, valamint a biztonsági mentés és a teljesítményjavító. A Teljesítmény lapot is érdemes megnézni: itt a rendszerindítást gyorsíthatod fel, és a felesleges fájlszeméttől is megszabadulhatsz.

Hirdetés

A My Norton főablakban aktiválhatod a VPN (Virtual Privacy Network) szolgáltatást, amely teljes hálózati védelmet kínál. Ez különösen ingyenes, nyitott Wi-Fi-re kapcsolódva indokolt, de ennél többre képes a Secure VPN. Megválaszthatod például, hogy mely régióból szeretnél a netre kapcsolódni, továbbá blokkolhatod a hirdetéskövetőket is, hogy böngészési szokásaid alapján ne profilozhassanak a nagy online rendszerek (például Facebook, Google stb.). A Vészleállító roppant hatékony, valamint az automatikus VPN-kapcsoló szintén hasznos: ezáltal csak akkor aktiválódik a VPN, ha a rendszer úgy ítéli, szükséges elrejtenie hálózati adatforgalmadat mindenki elől.

A biztonsági mentésnél hagyományos fájlmentő és -visszaállító funkciót aktiválhatsz, ám ezt a Symantec megfejelte némi felhőtárhellyel. A Norton 360 Standard előfizetésébe például 10 GB tárhely tartozik, amely ugyan nem túl sok, de legalább a fontos dokumentumaid számára elegendő. A Norton 360 Standard része még a Jelszókezelő, ami a normál jelszószéf mellett jelszógenerálásra is befogható, kielemzi mentett jelszavaid erősségét, és jelszótrezorod extra védelmére támogatja a kétfaktoros azonosítást.

Modern veszélyekre modern védelem

A Norton 360 Standard sokkal több, mint egy vírusirtó és egy tűzfal szimpla kombinációja. Ezekben sem rossz, sőt hatékony megoldásokat kínál a legújabb fenyegetésekkel szemben, azonban a preventív védelemben is nagy segítséget nyújt. A jelszókezelés, az automatikus VPN, a böngészőbe integrálódó webes védelmi modul, a felhőtárhelyet bevető biztonsági mentés mind azt szolgálják, hogy rendszered az ismeretlen és váratlan támadásokra is fel legyen készülve, adataid még ekkor se kerüljenek veszélybe. A Norton 360 mindezt barátságos kezelőfelületen teszi elérhetővé, és amit csak lehet, automatizál, hogy neked ne kelljen pilótavizsgát tenned a beállításához. Persze ha éppen a finomhangolás érdekel, ezt is megteheted, de jó néhány menü hosszú és szövevényes. A 10 GB felhőtárhely is kissé kevés, ám ez könnyen bővíthető (a Deluxe verzióval már 25 GB-ot kapsz), valamint a szoftverfrissítéseket számontartó modul is hasznos, amit szintén csak a Deluxe változattól élvezhetsz.

Így aktiváld Norton védelmedet!

1. My Norton-fiók létrehozása

Regisztrálj egy ingyenes Norton-fiókot a my.norton.com-on. Itt láthatod majd védett eszközeidet, az aktív modulokat, és a felhőalapú biztonsági mentéshez is hozzáférsz.

2. Termék aktiválása

Első bejelentkezéskor a rendszer figyelmeztet, hogy nincs előfizetésed. Itt a Van termékkulcsom sorra kattints, majd add meg a Norton 360 Standard kártyán szereplő kódot.

3. Letöltés, telepítés

Amennyiben az első két lépést a megvédendő PC-n végezted el, már csak a letöltésgombra kell kattintanod. A telepített program automatikusan a fiókodhoz kapcsolódik.

Adatok:

  • komplett védelmi szoftver
  • viselkedésalapú védelem
  • intelligens tűzfal, behatolásmegelőzés
  • e-mail-szűrés, böngészővédelem
  • jelszókezelő, SafeCam, biztonsági mentés
  • 10 GB felhőtárhely
  • automatikus VPN-szolgáltatás régióválasztással
  • Windows 7/8/8.1/10/11-kompatibilitás

Pro:

  • gyors
  • barátságos kezelőfelület
  • átfogó védelem

Kontra:

  • néhány kényelmi modul hiányzik a Standard verzióból

Érdemes átböngésznetek a legfrissebb PC World-előfizetési ajánlatainkat, hiszen ilyen és ehhez hasonló szoftverekre is szert tehettek a magazin mellett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.