Hirdetés

Novemberben kizárhat a Facebook, ha a felszólítás ellenére nem teszed biztonságossá a fiókod



|

Bekeményít a Facebook: ha valaki sok embert ér el, annak szigorúbban kell védenie a fiókját az illetéktelen behatolóktól.

Hirdetés

Hiába hívjuk fel mi is rendszeresen az olvasók figyelmét a megfelelő jelszavak használatára, a leggyakoribb jelszavak listáját valamiért továbbra is az "123456" vezeti, egy kutatás szerint pedig a barátaink, közeli ismerőseink viszonylag könnyen meg tudják tippelni a biztonsági kulcsunkat. És ha nekik nem esik nehezükre, akkor valószínűleg a hackerek is könnyen túljárnak majd az eszünkön.

Egyre több platform terelgeti abba az irányba a felhasználóit, hogy ne csak erős jelszót, hanem valamilyen másodlagos védelmet is használjanak, a Facebooknál pedig bizonyos felhasználók esetében ezt kötelezővé is teszik.

Hirdetés

A Facebook Protect névre keresztelt megoldást immár Magyarországon is aktiválták, erről folyamatos értesítést kapnak fiókok tulajdonosai. A szolgáltatás lényege, hogy ne lehessen feltörni azok fiókjait, akik üzeneteikkel sok embert érnek el. A politikusok, influencerek, és a nagyobb híroldalak kezelői, szerkesztői, csoportok adminisztrátorai tehát jobb, ha figyelgetik az értesítéseiket.

Az érintettek esetében nemcsak a jelszó erősségét, hanem a kétlépcsős azonosítás meglétét is ellenőrzik, illetve fokozott figyelmet fordítanak arra is, hogy a felhasználók valódi névvel legyenek fent az oldalon. Ezeket a biztonsági beállításokat egyébként mindenkinek érdemes elvégezni, mert ahogy a mondás is tartja: jobb félni, mint megijedni.

A bejelentés nem csak tájékoztató jellegű: ha valaki felszólítást kap és november 12-ig nem kapcsolja be a Facebook Protect funkciót, az ettől a naptól kezdve nem tud majd belépni a fiókjába, amíg nem módosítja a szükséges beállításokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.