Hirdetés

Végleg az NVIDIA kezébe került a Mellanox



|

Miután a kínai és az amerikai vezetés is jóváhagyta az üzletet, az NVIDIA-nak a felvásárlás 7 milliárd dollárjába kerül.

Hirdetés

Az NVIDIA bő egy éve jelentette be, hogy felvásárolná a Mellanox nevű céget, amely vezető szereplő az adatközpontok hálózati piacán. Az azóta eltelt időben a hatósági huzavonára vártak, a kínai kormány mellett az amerikai vezetésnek is jóvá kellett hagynia az üzletet. Az NVIDIA most véglegesíthette a felvásárlást, és így a végleges felvásárlási ár 7 milliárd dolláros értéken alakul. A cégért csak készpénzt fizetnek. 

Hirdetés

Az NVIDIA úgy hiszi, hogy a nagysebességű hálózati hardverekre szakosodott céggel még tovább bővíthetik a saját üzletüket, főleg a GPU-alapú szuperszámítógépek és HPC clusterek világában. A Mellanox Ethernet- és Infiniband-alapú eszközeit pedig a top 500-as szuperszámítógépek több mint fele használja. 

Az NVIDIA ezzel piacvezető termékekhez, technológiákhoz és szellemi tulajdonhoz jutott, és házon belül is megkezdhetik a fejlesztéseket a jobb skálázhatóság érdekében. Az NVIDIA maga pedig még nagyobb szerephez juthat az adatközpontok piacán. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.