Hirdetés

Nyerj belépőt a Minecraft táborba



|

Az idén 30 éves ESET felajánlásából nyolc szerencsés gyermek mindössze egyetlen rajzzal belépőt nyerhet a HelloWorld programozó táborokba.

Hirdetés

Hisszük hogy 10-15 év múlva rendkívül nehezen fog érvényesülni az, aki nem rendelkezik alapszintű informatikai képzettséggel. Tudjuk azt, hogy a felmérések szerint már most 22 ezer informatikus hiányzik a munkaerőpiacról, akiknek a száma egyáltalán nem akar csökkenni. Az elmúlt években rengeteg iskolán kívüli programozást népszerűsítő kezdeményezés indult, amelyek közül egy a HelloWorld mozgalmunk.

Célunk, hogy a tudás mindenki számára elérhető legyen, a kódolás ne elitképzésről szóljon, ezért minden táborunkban vendégül látunk olyan tehetséges fiatalokat, akik egyébként nem engedhetik meg egy tanfolyam díjának a kifizetését, miközben érdeklődnek a digitális világ, és a modern, piacképes kompetenciák iránt. Reméljük, hogy már sokaknak megadtuk azt a bizonyos kezdő lökést, ráadásul idén a HelloWord táborokat évek óta támogató ESET felajánlásából 8 gyermek ingyenesen részt vehet a Minecraft programozó táborokban, amennyiben részt vesz nyereményjátékunkon.

Ha már elmúltál 10 éves, de még nem vagy 14, a jelentkezéshez mindössze egyetlen rajzot, amelynél - a biztonságos internetezéshez kapcsolódóan -kérünk, hogy rajzold le nekünk azt, hogy te miként képzelsz el egy vírusirtót. Az utóbbi lehet egy robot, egy amorf forma, de akár egy szuperhős is - a választás teljes mértékben a tiéd.

Ha kész vagy a rajzoddal, küld el nekünk június 15-a előtt a helloworld@pcworld.hu e-mail címre, egy rövid levéllel együtt, amelyben írd le, hogy miért szeretnél részt venni a táborunkban, illetve hogy melyik táborba szeretnél jelentkezni (Debrecenbe, vagy Balatonlellére). Illetve küldés előtt mindenképpen beszéld meg a versenyt a szüleiddel, hogy az esetleges győzelmedet ne borítsa fel a nyári programjukat.

Hirdetés

A verseny során összesen négy helyet sorsolunk ki napközis debreceni (2017. Június 26-30.) és bentlakásos balatonlellei (2017. július 9-14.) táborunkban, amely során négy jelentkező a közönségszavazás, négy további induló pedig a zsűri szavazatai alapján juthat el ingyenesen a táborokba.

A közönségszavazás június 15-ét követően kezdődik majd a HelloWorld Facebook oldalán, az eredményhirdetés időpontja pedig június 20. Az ESET hazai képviselete, a Sicontact által szervezett, a HelloWorld szervezői által lebonyolított versenyen csak 10-14 éves gyermekek vehetnek részt szüleik tudtával és beleegyezésével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.