Hirdetés

Nyílt forráskódú lett a Google egyik varázslata



|

A Google nyílt forráskódúvá tette a portréfotózáshoz használt technológiáját.

Hirdetés

Minden összehasonlító teszt újra és újra bebizonyítja, hogy a Google Pixel okostelefonjai manapság a piac legjobb fényképezőgépei is egyben. A Google a második szériánál sem adta be a derekát, nincs hátlapi dupla kamera. Ennek ellenére a Pixel készülékek továbbra is remek fotókat lőnek, nappal és kevés fény mellett egyaránt. Ráadásul kiváló portréfotózásra is képesek, egyetlen kamerával. 

Hirdetés

A Pixel készülékek a bokeh effektet kizárólag szoftver segítségével érik el (és így volt ez már a Nexus 6P-nél is), hiszen a mélységadatok számolását nem segíti második szenzor. Általánosságban a két kamerával rendelkező készülékek hatékonyabban emelik ki a háttérből a fotó tárgyát, de azért a Pixel 2 és a Pixel 2 XL készülékeket sem kell félteni, a portréfotóik ugyanúgy lenyűgözőek. 

A Google nemrég úgy döntött, hogy nyílt forráskódúvá teszi azt az eszközt, amelynek hála mindez a szoftveres varázslat működik. A kód neve DeepLab-v3+, és szemantikus képszegmentáció segítségével azonosítja és címkézi fel a képeken szereplő különböző objektumokat. 

A DeepLab gépi tanulás útján képes megkülönböztetni az eget és az embert, és ennek megfelelően címkézni az elemeket. Mindez segít abban, hogy a képeket a rendszer rétegekre bontsa, és külön-külön dolgozza fel. 

Mivel a DeepLab-v3+ már nyílt forráskódú, ezért a fejlesztők szabadon építhetik be a saját alkalmazásaikba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.