Hirdetés

Nyilvános Google Drive mappában maradt a brit kormány koronavírus-terve



|

A kontaktkövetésre kitalált app titkos terveit véletlenül egy nyilvános Google Drive mappában hagyták a britek.

Hirdetés

A brit kormány akaratlanul is nyilvánosságra hozta egyes jövőbeli terveit a koronavírussal kapcsolatos kontaktkövetésre kitalált appról. A dolog azért is érdekes, mert az appot még nem adta ki a helyi kormány, csak 1-2 hét múlva várható annak megjelenése. Az app az irányítószám felét kéri el, és Bluetooth segítségével értesít, ha valaki olyannal találkozik, aki már fertőzöttnek jelentette magát. 

Hirdetés

A titkos, de véletlenül mégis nyilvános dokumentumok alapján a jövőben több adat megadására is kérhetik az app használóit a hatékonyabb tervezés érdekében. A felhasználók pedig az aktuális státuszukat is megadhatják majd, ezek között karantén, önkéntes karatén, közösségi távolságtartás is szerepel például. A jövőben akár a földrajzi helyzet alapján is rögzíthetik az eseményeket. 

Miután a Wired figyelmeztette a brit kormányt, a mappát gyorsan eltüntették a nyilvánosság elől, majd közölték, hogy a magánszféra védelmét szem előtt tartva tervezték az appot, ami nem követi a földrajzi helyzetet, és nem tárol személyes információkat. A jövőbeli változásokról értesítik az embereket, a további adatszolgáltatás önkéntes lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.