Hirdetés

Rossz ötlet nyilvános USB-töltőállomást használni



|

Los Angeles kerületi ügyésze mindenkinek azt ajánlja, hogy messzire kerülje el a nyilvános USB töltőportokat - nem jó ötlet ilyenen keresztül mobilt tölteni.

Hirdetés

A mobilgyártók egyre nagyobb akkumulátorokat építenek az új okostelefonokba, de ezeknek az üzemideje a nagyobb energiaszükségletek miatt nem igazán javul. Az 5G tovább ronthatja ezt a dolgot, éppen ezért egyre többen keresnek nyilvános lehetőséget az okostelefonjuk nap közbeni feltöltésére. A trendből persze a csalók is profitálni akarnak. 

Hirdetés

Los Angeles kerületi ügyésze nemrég egy komoly scamre figyelmeztette az embereket, amely a nyilvános USB-s töltőportokkal kapcsolatos. 

A szakértők szerint ezeknél a töltőállomásoknál képesek a portokat kártevőkkel megfertőzni, illetve gyakran szándékosan hagynak ott bedugott kábeleket, amelyeken keresztül szintén meg tudják fertőzni a csatlakoztatott mobilokat. Egy ilyenbe bedugott okostelefon zárolható is, de a rajta lévő adatokat és jelszavakat is meg tudják kaparintani a támadók. 

A figyelmeztetés szerint a reptereken, hotelekben és más helyeken található nyilvános USB töltőállomások is veszélyesek. Jobb ötlet tehát egy powerbank használata, ha azonnali töltésre van szükség menet közben. A kerületi ügyész pedig a konnektoros töltőket javasolja, mindenképp saját adapterrel és kábellel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.