Hirdetés

Nyilvánosan megszégyenítette az Androidot a WWDC-n az Apple



|

Ehhez igazából elég volt annyi, hogy Craig Federighi rámutatott arra, hogy az aktív eszközök hány százalékán futnak a legújabb rendszerek.

Hirdetés

Az Apple az idei WWDC-n hivatalosan is bemutatta az iOS 12-t, és az eseményen kis túlzással nyilvánosan is megszégyenítette az Androidot. Ehhez elég volt annyi, hogy Craig Federighi rámutatott arra, hogy az aktív eszközök hány százalékán fut a legfrissebb iOS és a legfrissebb Android. 

Hirdetés

Az Apple aktuális iOS 11 rendszere az összes aktív iOS-es készülék 81 százalékán van rajta. Ezzel szemben az összes aktív androidos készülék kevesebb mint 6 százalékán fut naprakész Android, vagyis a tavaly augusztusban megjelent Android Oreo. 

Természetesen mindenhol ellenőrizték ezeket a kijelentéseket. 

A Google legutóbbi hivatalos statisztikái május 7-én váltak elérhetővé. Azok alapján az Android 8.0 az összes androidos eszköz 4,9 százalékán van rajta, míg az Android 8.1 további 0,8 százalékon. Ezzel az Android Oreo 5,7 százalékos piaci részesedéssel bír, közel 10 hónappal a megjelenése után. Az App Store dashboardja eközben 76 százalékra teszi az iOS 11 piaci részesedését április 22-én, vagyis a 81 százalékos érték teljesen hihetőnek tűnik. 

Mint említettük az összefoglalónkban, az Apple nagy előnye az, hogy a hardveres és a szoftveres környezetet is kézben tartja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.