Hirdetés

Nyugdíjba küldi a régi weboldaltervezőjét a Google



|

E-mailben figyelmeztette a felhasználókat a Google, hogy a klasszikus Sites szolgáltatást hamarosan kivonja a forgalomból.

Hirdetés

A Google nemrég e-mailben kezdte el figyelmeztetni a felhasználókat arra, hogy a klasszikus Sites weboldalkészítő szolgáltatását nyugdíjba küldi, ezért az oldalakat át kell költöztetni az új Google Sitesra, ha a tulajdonosok online szeretnének maradni. A Google Sites még 2008-ban indult el a JotSpot 2006-os felvásárlása után, majd nyolc évvel később a G Suite részeként jött az új változat. A költözésről tájékoztató e-mail szerint a szolgáltatás klasszikus változata 2021. szeptember 1-jén áll le végleg, új oldalakat pedig idén november 1-től nem lehet létrehozni. 

Hirdetés

A klasszikus Sites nyugdíjazásával egyszerre érkezett egy Classic Sites Manager, ami az átállást teszi könnyebbé az új szolgáltatásra. Ezzel konvertálni, archiválni és törölni is lehet a fiókhoz kötött régi oldalakat, de exportálni is van mód a listákat. 

A Google az átállás mielőbbi megkezdését javasolja, a G Suite ügyfeleinek ugyanakkor 2021. májusig van idejük az oldalak megalkotására még, és számukra jövő decemberben állítják csak le a szolgáltatást. Az át nem költöztetett oldalakat a felhasználó Google Drive-jára archiválják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.