Hirdetés

Nyugdíjba ment az egykori nagyágyú, a Swype billentyűzet



|

Leállt a fejlesztés, Android és iOS rendszereken is visszavonul a neves app.

Hirdetés

Miután a fizikai billentyűzeteket és az érintőceruzákat elkezdték leváltani az érintőkijelzős, ujjal használható billentyűzetek, egyre több fejlesztő állt elő valamilyen megoldással. A legnépszerűbbek egyike a Swype volt, amellyel úgy lehetett gépelni, hogy az ujjunkat fel sem kellett emelni a kijelzőről. 

Hirdetés

Bár ez sokáig a legnépszerűbb billentyűzet maradt, most úgy néz ki, hogy végleg nyugdíjba vonul. Az app fejlesztője megerősítette, hogy leállították a fejlesztéseket, több frissítés nem lesz a programhoz. A Nuance nem kíván a fogyasztói szektornak több billentyűzetet fejleszteni, inkább AI-megoldásokon dolgozik az üzleti szektor számára. 

A Swype ennek ellenére sok eszközön használható marad, de frissítés, új funkció nem várható. Éppen ezért nincs rá garancia, hogy a jövőbeli Android rendszereken működik majd a billentyűzet. 

A Swype eredeti megjelenése óta rengeteg dolog megváltozott a piacon, a Swype kedvelt funkcióját többek között a Google Gboardja is tudja. A verseny kiélezett a kategóriában, ráadásul a gyári billentyűzetek is rengeteget fejlődtek - bár fájó a Swype rajongóinak a Nuance döntése, ugyanakkor üzleti szempontból logikus. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.