Hirdetés

Nyugdíjba ment az iPod shuffle



|

Az iPod nano is búcsúzik - az iPod touch marad az egyetlen az Apple zenelejátszós kínálatában.

Hirdetés

Az Apple úgy döntött, hogy ideje felrázni a hordozható multimédialejátszóinak a kínálatát. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az iPod shuffle és az iPod nano egyaránt nyugdíjba mentek. 

Hirdetés

Az Apple mindkét eszközt törölte az oldalairól, hivatalosan pedig annyit reagált, hogy egyszerűsíti az iPod-kínálatot. Így a sorozat egyetlen képviselője az iPod touch maradt. 

Ezt az Apple immáron csak 32 és 128 GB-os verziókban kínálja, 80 290 és 118 890 forintos árakon. A 16 és a 64 GB-os kiadás búcsúzik. 

Bár az iPod touch árakban változtatott, hardverben marad a régi: 4 hüvelykes, 1136 x 640-es kijelző, Apple A8-as lapka, 8 és 1,2 megapixeles kamerák jellemzik. Az iOS 10-támogatás után az iOS 11-et is képes lesz futtatni. Ezzel minden iPodnak vége, ami nem iOS-t futtat. 

Miközben az Apple részéről logikus, hogy az iOS-re és a macOS-re építő termékeire koncentrál, az iPod shuffle igazán hasznos volt azokban a helyzetekben, amikor valami apróság kellett a zenéhez, például futás közben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.