Hirdetés

Okos értesítéssel küzd a Google az összeomló alkalmazások ellen



|

Egészen az Android 7-ig visszamenőleg használható lesz az új funkció.

Hirdetés

Manapság már mindenki kezében ott figyelnek az okostelefonok, a legkülönfélébb alkalmazások használata pedig a napjaink szerves részévé vált. Ennek ellenére még mindig nagyon sokan vannak, akik nem különösebben figyelnek arra, hogy naprakészen tartsák a készüléküket, ami egyrészt biztonsági kockázat, másrészt pedig a használat minőségét is ronthatja.

Egy rosszul sikerült frissítés miatt például instabillá válhatnak az alkalmazások, az utánajárás helyett azonban egyesek egyszerűen tovább használják ezeket a programokat, nem foglalkoznak az instabilitással.

Hirdetés

A megoldás pedig sokszor egyszerűbb, mint gondolnánk. A legtöbb stabilitási probléma egy egyszerű frissítéssel orvosolható, a Google pedig ezt hamarosan sokkal határozottabban jelzi majd a felhasználóknak.

Az új Android funkció lényege, hogy összeomlás esetén feljön egy ablak, amiben a telefon felhívja a tulajdonos figyelmét, hogy az App Store-ban van egy elérhető frissítés, ami stabilabbá fogja tenni az alkalmazást.

A Google szerint a fejlesztőknek abszolút semmi dolguk nincs ezzel, az értesítés az operációs rendszer részeként funkcionál, és abban az esetben tesz majd ajánlást, ha az alkalmazásboltban egy statisztikailag is kimutatható módon kevesebbszer összeomló frissítés elérhető.

A legjobb hír pedig az, hogy a mechanika az Android 7.0-ig visszamenőleg megjelenik majd, így egészen 2017-ig szinte minden androidos telefon támogatott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.