Hirdetés

Okosbölcsőt készítettek kialvatlan szülők



|

Mesterséges intelligencia segítségével ringatja álomba a kicsiket az új okosbölcső.

Hirdetés

Egy újszülött mellett sok dolga van a szülőknek, egy pár azonban úgy döntött, megpróbál időt nyerni magának. Éppen ezért összerakták a Cradlewise nevű okosbölcsőt, ami mesterséges intelligencia segítségével ringatja álomba az újszülöttet. Az érzelmi kötődés kialakításában ez persze nem segít, de mivel babamonitor és egyéb extrák is vannak benne, ezért tény, hogy az időt a gyermek helyett másra is fordíthatja a szülőpáros. 

Hirdetés

Radhika és Bharath Patil a mérnöki tudásukat vetették be, hogy összerakják ezt a terméket, aminek hála azt remélik, hogy visszakapják az alvási szokásaikat. Amint a babamonitor azt érzékeli, hogy a baba felébredne, máris akcióba lendül, és állítólag akár a sírást is megelőzheti. A mesterséges intelligenciának hála a rendszer próbál hozzászokni a változásokhoz is. 

A rendszer tanulja az alvási mintákat, figyeli a légzést és mozgást, és akár nyugtató zenét is le tud játszani. Az adatokat egy mobilos appban tárolják. Állításuk szerint ha a babát berakják az 1000 dolláros okosbölcsőbe, az mindenről gondoskodik, nekik maximum egy appon keresztül kell változtatni a beállításokon. Az ötletnek persze sok kritikusa van, elvégre a technológia nem feltétlen viszi jó irányba a gyereknevelést: elég, ha arra gondolunk, hogy sok 1-3 évesnek táblagépet adnak a kezébe, hogy elfoglalja magát, és sajnos csak kevés családban van egyensúlyban a képernyőhasználat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.