Hirdetés

Az Amazon segít, hogy ne legyünk papagájok



|

Alexa egy kiváló személyi asszisztens, ugyanakkor egymást követő utasítások kiadásakor finoman szólva is kissé hülyén érezhetjük magunkat, ahogy ugyanazt a két szót ismételgetjük.

Hirdetés

Ahhoz, hogy az Amazon személyi asszisztensét, Alexát munkavégzésre tudjuk bírni, egyszerűen elég csupán megszólítanunk, és nevén neveznünk a "Hey, Alexa" szavakkal. Amennyiben azonban egymást követően több dologra is szeretnénk rávenni, folyamatosan meg kell ismételnünk a megszólítást, amivel kicsit furán érezhetjük magunkat. 

Hirdetés

Ezen a faramuci helyzeten kíván változtatni az Amazon úgy, hogy elérhetővé teszi az úgynevezett követő módot, melynek lényege, hogy Alexa még egy ideig figyelő üzemmódban marad azt követően is, hogy elhangzott az első utasítás, mert lehet, hogy követi egy újabb. Mindez feleslegessé teszi a folyamatos "Hey, Alexa" szajkózását minden egyes parancs előtt, illetve némi időt is megspórolhatunk. 

Ugyanakkor az Amazon egyértelművé teszi, hogy a követő mód csak akkor aktiválódik, ha Alexa biztos benne, hogy a második parancs is neki szólt, tehát ugyanolyan határozottan és érthetően kell hozzá beszélnünk, mint elsőre. Különben úgy gondolja, hogy a mondókánk csupán a háttérzaj, vagy valamilyen zeneszám része, és nem fogja teljesíteni a kérésünket. 

Gondolhatnánk, hogy a funkció problémákat okozhat akkor, ha valakivel beszélünk, mert ha a követő mód aktív marad, akkor Alexa úgy gondolhatja, neki szól a szövegelés, amit a beszélgetőpartnernek szánunk. Ennek elkerülésére egyetlen szóval megköszönhetjük az asszisztens közreműködését, így nem keverednek össze a beszélgetésbe szánt dolgok az utasításokkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.