Hirdetés

Az Amazon legújabb nagyágyúja... egy csengő



|

Az Amazon fogta a milliárdjait, kivett belőle egyet, és felvásárolt valamit, ami teljesen jól illeszkedik az eddigi törekvéseibe.

Hirdetés

Az Amazon megvette a Ring nevű céget, ami egyáltalán nem volt olcsó, hiszen a nemzetközi sajtó milliárd dolláros üzletként emlegeti, ugyanakkor az Amazon jövőt illető terveibe nagyon jól illeszkedik a lépés, hiszen szeretnének még nagyobb szerepet játszani az intelligens otthonokban. 

Hirdetés

A Ring, mint a neve is mutatja, egy csengőgyártó cég, de 2018-ban értelemszerűen nem csupán annyiról van szó, hogy megnyomja valaki a gombot és megszólal a "ding-ding-dong", hanem az okoscsengők egyik éllovasát sikerült beolvasztani. Ez egyrészt azzal jár, hogy az Amazonnak még több vásárlója lesz, másrészt remekül illeszkedik az Amazon Key-hez, ami egy olyan új szolgáltatás, mely a házhoz szállításhoz kapcsolható. 

Nem nehéz elképzelni, hogy a Ring felvásárlásával milyen könnyedén megoldható, hogy amikor a futár megérkezik otthonunkhoz, akár távolról is ajtót nyithatunk neki, hogy a csomagot házon belül tudja elhelyezni, majd anélkül, hogy bármihez nyúlna, távozik. Így még csak véletlenül sem történhet meg, hogy odakint kell hagyni a pakkot. Mondjuk az átlag magyar közbiztonság mellett lehet, hogy ehhez az űrhajók légzsilipéhez hasonló dupla bejárat is kéne, de most csak cinikusak vagyunk.

Azt, hogy az Amazon mennyire gyúr az okosotthonra, mi sem jelzi jobban, mint a tény, hogy a Ring szám szerint a tizenegyedik intelligens otthonba szánt terméke, ami remekül társítható a már meglévő Amazon Cloud Cam, Blink Doorbell Camera (ezt decemberben kebelezte be) és egyéb Alexa-kompatibilis készülékekhez. A Ring felvásárlásával tehát az Azamon tulajdonképpen teljes palettát kínál az online vásárlástól a kézbesítésig, ami így egy egységes intelligens vásárlási élményt jelent, és mindez jól előrevetíti a jövőt a piac többi meghatározó szereplője számára is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.