A Microsoft még jobban behatolna az otthonunkba



|

Igaz, hogy jól lemaradva Alexától és a Google Assistanttől, de jobb később, mint soha.

Néhány napja a Microsoft bejelentette, hogy digitális asszisztense, Cortana az IFTTT segítségével immár kiválóan együttműködik egy halom új intelligens otthoni eszközzel, mint amilyen az Ecobee, a Honeywell Lyric, és a LIFX. 

Hirdetés

A folyamat egészen egyszerű, hiszen csak annyit kell tennünk, hogy Windows 10-ben megnyitjuk, vagy mobilról elindítjuk Cortanát, és a Connected Home menüpontban hozzáadjuk az új eszközt. Az IFTTT ebben az esetben nélkülözhetetlen, hiszen segítségével egy halom, harmadik féltől származó szolgáltatást érhetünk el, lehetővé téve, hogy a Microsoft asszisztense hasonló képességekre tegyen szert, mint amit az Amazon Alexája már tud. 

Az IFTTT technológia egyébként arra jó, hogy különböző IoT eszközöket és szolgáltatásokat kössünk, hangoljunk össze, és elnevezése (If This Then That) is erre utal, ami nagyjából annyit tesz, hogy adott esemény bekövetkeztekor megadható, hogy mi történjen. Például ha nem vagyunk otthon, és mondjuk az ajtóban lévő okoskamera mozgást érzékel, jelzést küld nekünk, bárhol legyünk is. 

A Microsoft frissítése néhány hónappal azt követően érkezett meg, hogy piacra került a cég első, Cortana alapú okoshangszórója, a 199 dolláros Harman Kardon Invoke. Ahhoz azonban, hogy piacképes lehessen, a redmondi cég hamar rájött, hogy engedni kell az árából, és gyorsan 50 százalékos leértékelést eszközölt. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.