Hirdetés

Íme egy újabb eszköz, ami megérti, ha megszólítjuk



|

Sokaknak nyűg a távirányító, inkább szóbeli parancsokat osztogatnának a fotelből. Sokan pedig eleve menőbbnek tartják a vetített képet egy fizikai képernyőnél, szóval a most bemutatott eszköz a fenti két csoport tagjainak készült.

Hirdetés

Az okosotthon esetében nem meglepő, ha tele van olyan eszközökkel, melyeket nem a hagyományos módon irányítunk, hanem hangutasítással bírunk működésre, vagy a megfelelő funkciók aktiválására. Az Optoma áprilisban megjelenő projektora az első olyan a szegmensben, ami az Alexának köszönhetően megérti a parancsainkat. 

Hirdetés

A tavasszal boltokba kerülő kivetítő nem egy kínai vacak, és ez az árán is meglátszik, ami a számok nyelvén 1700 dollárt jelent, tehát nagyjából 430 000 forint. Cserébe viszont az UHD51A tudja a 4K-s felbontást, fényereje 2400 lumen, HDR kompatibilis, vertikálisan is állítható lencséje 1,3-szoros zoomra képes, és magától értetődően vezeték nélkül is képes működni.

Ám az igazi okosság az, hogy Alexán keresztül megérti a hangutasításokat, így elég neki annyit mondani, hogy "hangerőt hetesre", "kapcsolj a HDMI 1 bemenetre", vagy ugyanilyen módon ki-és bekapcsolásra is késztethetjük. 

Külön kiemelendő, hogy a gyártó szerint az otthonunkban lévő okoseszközökkel könnyedén társítható, így akár az is megtörténhet a nem is túl távoli jövőben a szerencsésebb országokban, hogy ha azt mondjuk "Alexa, Netflix and chill", leereszkedik a vászon, elhalványulnak a fények, bekapcsol a projektor, és üzemelni kezd a kukoricapattogtató.

Akit pedig nem hoz lázba az Alexa-kompatibilitás, de maga az Optoma projektor igen, az 1500 dollárért megveheti azt a változatot, aminek minden mondatunk falra hányt borsó, mert nem reagál rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.