Hirdetés

Böhöm nagy tévékkel uralná a piacot a Samsung



|

A koreai gyártó egyik bejegyzett szlogenje: Óriás TV. Úgy látszik, ezen a téren most mégis a méretl esz a lényeg.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedek fogyasztói világának egyik markáns jellemzője, hogy minden nagyobb lett. Ma egy VW Polo akkora, mint egy Golf IV, és felcseperedett egy olyan generáció, aki talán el sem tudja képzelni, hogy az 55 centis képcsöves tévén is simán lehet filmet nézni. A mobilok is csak az első okostelefonok megjelenéséig töpörödtek, aztán abban a szegmensben is újra egyre nagyobb lett minden, a tepsimobilok manapság már kifejezetten menők.

Hirdetés

A Samsung is abban hisz, hogy a méret a lényeg, és úgy tudni, a prémium szegmensben pontosan ezen elv mentén kíván piacvezető lenni, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál oltalmat kért a "Super Size TV" és a "Giant TV" jelzőkre. Jó, ezek a védjegy bejelentések nem feltétlen jelentik azt, hogy hirtelen hamarjában hatalmas Samsung tévék özönlik el a piacot, de jó indikátorai annak, hogy mi várható. 

Érdemes szem előtt tartani, hogy a gyártó a CES 2018-on már bemutatta 146 hüvelykes tévéjét, melynek nemes egyszerűséggel a "The Wall" nevet adta, és MicroLED technológiával működik, remek képet nyújtva. A 370 centis képátló pedig tényleg megérdemli a Fal nevet, egy kisebb legénylakás egyik falát akár teljesen betöltheti. Más kérdés, hogy van-e egy kisebb legénylakás tulajdonosának annyi pénze, amennyibe egy ekkora tévé kerül (legalábbis valószínűleg, mivel a The Wall-ra egyelőre nem aggattak árcédulát, de azért sejteni lehet).

Azt szintén nem lehet még pontosan tudni, mikor érkezik a The Wall és az oltalom alá vett nevekhez tartozó többi modell, de ezek szerint a Samsung lát elég fizetőképes keresletet a falméretű megjelenítőkben, méghozzá a közeljövőben. Ezek szerint a gazdasági válságnak tényleg vége van, ha jól értjük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.