Hirdetés

Itt a legjobb kütyü az otthonülő hobbikertészeknek



|

Attól, hogy valakinek sem lehetősége, sem ideje otthon a szabadban kertészkednie, még nem kell lemondania erről az egyébként egészen megnyugtató tevékenységtől. És még Wi-Fi is van hozzá. És az Agymenőkből tudjuk jól, hogy minden jobb Wi-Fivel.

Hirdetés

Habár kevesen tudják, létezik olyan, hogy "beltéri kertészeti rendszer", ami egészen kicsiben, de mégis lehetőséget nyújt, hogy gyönyörködhessünk abban, amint növénykéink szépen cseperednek, és természetesen egy alkalmazás segítségével ebben segíthetünk is nekik. 

Hirdetés

Aki szobai kertészkedésre adja a fejét, simán vásárolhat olyan csomagokat, melyekben ott vannak a szükséges edénykék a megfelelő magokkal és virágfölddel, aprócska öntözőrendszerrel, időzítővel működő ledes lámpával, valamint - és ez a legnagyobb tudás - beépített Wi-Fi kapcsolattal. A legtöbb ilyen beltéri rendszer esetén annyi a dolgunk, hogy elültetjük a magokat, feltöltjük a víztartályt öntözőfolyadékkal, és beállítjuk az önműködően be-és kikapcsoló fényeket. Innentől kezdve csak annyi a dolgunk, hogy biztosítjuk a folyamatos vízellátását, és figyeljük, hogyan növekednek a növénykéink. 

Mindezt a pakkot természetesen egyben megvehetjük, bár különösebben nem olcsóak, hiszen például az Amazonon és egyéb webáruházakban kapható SproutsIO, valamint a MiracleGro Aerogarden Bounty Elite kétszázötven dollárért szerezhetőek be, ami közel 65 000 forintnak felel meg. Igaz, cserébe kapunk Wi-Fi kapcsolatot a növényeinkkel, és egy alkalmazáson keresztül figyelhetjük, hogy éppen hogy érzik magukat, de mindez egy balkonládával töredékpénzből is megoldható, kütyüzés nélkül. 

Aki lemond az applikációs megfigyelésről, az viszont 100 dollár körül már megkapja az egységcsomagot, így például a Click & Grow Smart Garden 3 Indoor Gardening Kit "csupán" 100 dollárba kerül. Sőt, aki maga kívánja beszerezni a földet és a magokat, az már 65 dollárból megúszhatja, igaz, ekkor már valóban felmerül a kérdés, hogy ebben az esetben külön beszerezni egy műanyag edényt, valamilyen fényforrást, és utána pohárból locsolgatni, lényegesen olcsóbb megoldás. De azért jó tudni, hogy már beltéri kertecskéből is vehetünk olyat, amihez kell az okostelefon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.