Hirdetés

Olcsó, de menő laptop a Chuwi Aerobook



|

A Huawei MateBook olcsó klónja lett a Chuwi Aerobook, amelynek hamarosan indul az Indiegogó-kampánya.

Hirdetés

A kínai gyártók egy részéről tudjuk, hogy előszeretettel másolják le a népszerű csúcstermékeket, például az iPhone vagy a Surface eszközöket. A Chuwi Aerobook azonban meglepőbb újdonság lett, ráadásul a Huawei MateBook klónjának tűnik. 

Hirdetés

A lapos és könnyű, kompakt gép kijelzője vékony keretet kapott, a billentyűzet háttérvilágított, az érintőpad nagy. A PC azonban jóval gyengébb, mint a MateBookok, de így cserébe valószínűleg olcsóbb is lesz. 

A Chuwi az előrendeléseket a hamarosan induló Indiegogó-kampány keretében fogadja. 

A mostani eset egyébként azért érdekes, mert a Huawei csak néhány éve kínál laptopokat, és nem számít nagy névnek a piacon. A MateBook X Pro viszont annyira betalált, hogy 2018 egyik legjobb laptopja lett. Persze sok tesztben megjegyezték, hogy az Apple MacBookok inspirálták a Huaweit. 

A Chuwi eddig annyit árult el az Aerobookról, hogy 13,3 hüvelykes IPS-kijelzőt kap, 5 milliméteres kávával. Ez alatt 8 GB RAM, 128 GB-os eMMC tárhely (egy opcionális M.2-es SSD is beépíthető), Windows 10, 8 órás üzemidőt garantáló akku és egy Core M chip lesz. Olcsó pedig azért lesz, mert a gyártó csak kedvező ár-érték arányú eszközöket kínál (és a CPU, valamint a tárhely is erre utal). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.