Hirdetés

Szuperolcsó repülés: így spórolhatsz sokat a jegyárakon



|

Csak az hibázik, aki dolgozik, márpedig a repülőjegy-társaságoknak bőven van dolguk. Ha szemfüles vagy, javadra fordíthatod a hibáikat. Egy rakás jóféle szolgáltatást találni a weben, ami segíthet.

Hirdetés

Görög szigetek oda- és visszaúttal, szállással mindössze 55 ezer forintért; Indiai retúr repülőút csupán 94 ezer forintért. Túl szép, hogy igaz legyen ajánlatoknak tűnnek, pedig mindkettőt cikkünk írásakor találtuk úgy, hogy nem is kellett túl sokat keresnünk. A kettő közül legalább az egyik árazási hibára vezethető vissza (angolul error fares), ami a rengeteg járat és a dinamikusan mozgó árazás miatt fordulhat elő. Habár ezek száma rendkívül csekély az összes ajánlatmennyiséghez képest, mégis vannak olyan blogok és szolgáltatások, amelyek pillanatok alatt megtalálják és közkinccsé teszik ezeket a hibákat, azt a benyomást keltve az emberekben, hogy a kihagyhatatlan ajánlatok mindennaposak.

Hirdetés

Jellemzően három ok vezet a félreárazáshoz: van, hogy az ember fáradt, és hibázik, vagyis rossz árat visz fel a rendszerbe, emellett előfordulhat, hogy a gép rosszul konvertálja a valutákat, vagy éppen rosszul kalkulálja a különféle igénybe vehető kedvezményeket. Habár emberi beavatkozással kiszűrhető lenne az error fare, az állandó emberi ellenőrzés egyrészt nagyon költséges lenne, másrészt jelentősen lelassítaná a rendszereket, így inkább az utólagos korrigálás jellemző, ami nekünk, utazóknak kedvez.

Légy rugalmas!

A szemben lévő oldalon hat szolgáltatást is bemutatunk, amelyek segítségedre lehetnek az ultralowcost ajánlatok megtalálásában, ám mielőtt elkezdenéd tervezgetni az álomnyaralásodat, érdemes néhány fontos alapszabályt észben tartanod. Egyrészt nagyon gyorsnak kell lenned, hiszen az adott szolgáltatásokat rajtad kívül még több ezer ember és a repülőgép-társaságok is figyelik, így vagy órákon belül korrigálják a hibát, vagy - és ez a valószínűbb - a többi internetező elkapkodja az olcsó jegyeket. Másrészt viszonylag kicsi az esély arra, hogy pont a legközelebbi reptér és álmaid városa között közlekedő járatra fog szólni az ajánlat, és pont abban az időszakban, ami neked a legjobb. Emiatt érdemes átszállással számolni, és kalkulálni a transzferrel, amely történhet autóval (blablacar.com), busszal (comparabus.com), vonattal (omni.com) vagy éppen másik repülővel.

Buktatók

Ahhoz, hogy ezeket a kereséseket gyorsan el tudd végezni, rutinosnak és körültekintőnek kell lenned. Pláne, hogy sok esetben a hibán felül más oka is lehet az olcsóságnak, például nyáron csak a nagyon elvakultak repülnek Dubaiba, a sivatag mellé, és könnyen lehet, hogy az olcsó szállás is valójában megfelelően árazott a rossz adottsága, körülményei miatt. Ahhoz, hogy tényleg minden számítást el tudj végezni, jó, ha bevetsz egy előkészített Excel-munkalapot, és ezen előre kiszámolsz minden lehetséges költséget. Habár a versenyfutás az olcsó repülőjegyekért kiélezett, jobb kivárni a megfelelő alkalmat, mint beleugrani egy bizonytalanságokkal teli utazásba.

Szolgáltatások utazástervezőknek

Secret Flying
Egyrészt klasszikus repülőjegy-keresőként is használható az oldal, másrészt saját akció- és error fares-figyelő szekciót is kapott. Tartalma kontinensek szerint is jól szűrhető.

The Flight Deal
Elsősorban az észak-amerikai kontinensre specializálódott a szolgáltatás, amely autókölcsönző aloldallal is rendelkezik. Ha az Egyesül Államokban szállnál át, érdemes felkeresned.

Fly4Free
Kedvelt, utazásszervezéssel foglalkozó blog, amelyen indulási országok szerint is lehet listázni az ajánlatokat. Az oldalon népszerű desztinációkkal kapcsolatos tippeket is olvashatsz.

Lastminute.com
Habár a lastminute.com nem több egy hagyományos repülőjegy-keresőnél, rugalmas időkezelő megoldásának köszönhetően pillanatok alatt megmutatja, mikor érdemes gépre szállni.

Skyscanner
Talán a legjobb repülőjegy-kereső szolgáltatás, amely ugyan nem az olcsó ajánlatokra specializálódott, ám felületén beállítható e-mail-alapú árértesítés is; a térképes kereső különösen hasznos.

Utazómajom
Hazánk legnépszerűbb, utazásszervezéssel kapcsolatos közössége, amely saját weboldallal is rendelkezik, és a Magyarországról könnyen elérhető ajánlatokat gyűjti egy helyre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.