Hirdetés

Olcsóbb lett az új iPhone-ok javítása, az Apple Watchnál viszont drágult az akkucsere



|

Az új almás kütyük részben új javítási díjakat is hoztak.

Hirdetés

Az Apple még a tavaly ősszel piacra dobott iPhone 14 és iPhone 14 Plus esetében alkalmazta először azt az új összeszerelési megoldást, amelynek köszönhetően törés esetén egyszerűbben cserélhető a készülékek hátoldali üveg borítása.

Akkoriban okozott némi felháborodást, hogy a 14 Pro és 14 Pro Max modelleknél viszont maradt a régi, körülményes cserélhetőség, jelentős árkülönbséget okozva a szervizköltségekben. A jó hír, hogy a cupertinóiak az idén végre megkönyörültek a prémium telefonok vásárlóin, és az iPhone 15-sorozattal kiegyenlítődtek a feltételek.

Hirdetés

Ahogy arra a 9to5Mac felhívta a figyelmet, az almás cég immáron az összes új iPhone-t az egyszerűsített összeszereléssel gyártja, tehát ezúttal a Pro-kiadásoknál sem kerül többe a hátlap cseréje, az iPhone 14 Próhoz és a 14 Pro Maxhez képest pedig még olcsóbbá vált a művelet. Az Apple saját szervizeiben így 169 dollárt kell kicsengetni a 6,1 hüvelykes iPhone 15 és 15 Pro, 199-et pedig a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Plus és 15 Pro Max hátlapjának cseréjéért.

Forintra átszámítva ugyan még így is 60-72 ezer forintos költségekről beszélünk, viszont ez mindig jóval barátságosabb az iPhone 14 Pro és a Pro Max esetében kért összegeknél: az előbbinél 499, az utóbbinál pedig 549 dollárba kerül az új hátlap felszerelése. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy hazánkban az Apple nem saját szervizzel, hanem hivatalos partnerekkel dolgozik, így a magyar árak eltérhetnek.

Ami pedig kimondottan rossz hír, hogy a 9to5Mac szerint a mobilokkal párhuzamosan leleplezett Apple Watch Series 9 esetében a cupertinóiak 20 dollárral megemelték az akkucsere árát, így az már 99 dollárt kóstál. Tekintve, hogy a leghamarabb tönkremenő, s ezért a leggyakrabban cserére szoruló alkatrészről beszélünk, ez valószínűleg sokak számára jelent majd extra terhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.