Hirdetés

Olcsóbb prémium headsettel üzen hadat a Metának a HTC



|

Hasonló képességekkel, de alacsonyabb áron támad a kevert valóságot is támogató HTC VIVE XR Elite.

Hirdetés

A tajvani HTC az utóbbi időben leginkább azzal került a hírekbe, hogy a Viverse néven futó metaverzumán keresztül igyekszik visszaverekedni magát a tech világ jelentősebb szereplői közé, amihez tavaly egy dedikált középkategóriás mobilt is bemutatott a HTC Desire 22 képében.

Az ünnepek előtt felröppent a pletyka, hogy a vállalat egy új prémium AR/VR headsetet is bedobhat a kalapba, ami közvetlenül az 1500 dolláros Meta Quest Próval fog versenyezni, most pedig meg is történt az eszköz leleplezése.

Hirdetés

A CES 2023 apropóján bemutatott újdonság a VIVE XR Elite nevet kapta a digitális keresztségben, és a virtuális valóság mellett a kibővített valósághoz is hozzáférést biztosít, vagyis a lencséin keresztül a valódi környezetünket is képes extra elemekkel turbózni. Ami a hardvert illeti, a Qualcomm XR2-es processzorára épülő headset egy 16 MP-es RGB kamerát, négy széles látószögű FOV kamerát, mélységérzékelőt és kézkövetést kínál, a kijelzőjénn pedig 4K-s felbontást, 90 Hz-es képfrissítést és akár 110 fokos látómezőt élvezhetünk.

A 12 GB memóriával és 128 GB tárhellyel érkező XR Elite mindössze 625 grammot nyom, amivel jelentősen könnyebb a 722 grammos Meta Quest Prónál, s ebben már benne van a 26,6 Wh-s akkumulátor is. A headset egy úgynevezett szemüveg-üzemmódot (Glasses Mode) is kínál, amelyben a hátsó rész lecsatolásával 240 grammra csökken a súly, így viszont le kell mondanunk az akkuról.

A VIVE XR a jobb oldalon található, 30 wattos gyorstöltésre is alkalmas USB-C portjával csatlakoztatható a számítógépekhez, amelyeken a VIVEPORT és a Steam PCVR tartalmaihoz férhet hozzá. A headset emellett támogatja a vezeték nélküli PC-streaminget is, hála  WiFi 6E-szabványnak.

A HTC azt ígéri, hogy a korábban megjelent tételek mellett több mint 100 új, kevert valóságra és virtuális valóságra épülő tartalom lesz elérhető az eszközre, amely máris előrendelhető, a szállítását pedig valamikor februárra ígérik. A tajvaniak 1099 dollárt kérnek a termékért, így az 400 dollárral olcsóbb a Meta Quest Prónál, ez viszont nagyjából reális is, hiszen Zuckerbergék üdvöskéje fejlettebb hardvert (pl. a Snapdragon XR2+ chipet és 256 GB tárhelyet) kínál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.