Hirdetés

Olimpiai extrákkal bővült a Facebook, az Instagram és a WhatsApp is



|

Zuckerberg birodalma hírekkel, AR-szűrőkkel és chatbottal fokozza a hangulatot.

Hirdetés

Egészen augusztus 8-ig tart a tokiói olimpia, így csak most kezdünk igazán belelendülni a sportünnep hangulatába. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a cégek is igyekeznek kivenni a részüket a világverseny körüli felhajtásból, amiből természetesen a Facebook sem maradhat ki.

Az egyebek mellett az Instagramot és a WhatsApp üzenetküldőt is a szárnyai alatt tudó vállalat most egy sor tartalmat jelentett be az esemény alkalmából.

Maga a Facebook egy Olimpia nevű gyűjteménnyel (Hubbal) bővül, ahol minden fontos hírt áttekinthető formában, sportágakra bontva találunk meg. A felületet ezen a linken, vagy az #Olympics és a #Tokyo2020 hashtagekre keresve érhetjük el.

Hirdetés

Az Instagramra két AR-effektet kapunk. Az egyiket az olimpiai játékok hivatalos profilján találjuk, ebben a verseny kabaláját, Miraitowát kell utánoznunk, s teljesítményünkért még érmet is nyerhetünk. A másik pedig a tokiói eseménynek szentelt profilra került fel, ahol kissé "tiktokosan" a rendezvény zenéjére tapsolhatunk. Ezeknél azonban jóval érdekesebb, hogy az Instagram hivatalos profiljának Reels felületén 11 olimpikonról láthatunk rövid videókat.

Ami a WhatsAppot illeti, a csevegőalkalmazás egy chatbotot kínál, amely nem csak információkkal szolgál a versenyekről, de kvízeket és matricákat is tartogat az érdeklődőknek.

A Facebook hivatalos posztja végezetül arra is felhívja a figyelmet, hogy egyes sportcsatornák (hazánkban az Eurosport) Facebook-oldalain videón is megtekinthetjük az olimpia legérdekesebb momentumait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.