Hirdetés

Olyan hátteret varázsol neked a videochatekbe a Google Meet, amilyet csak el tudsz képzelni



|

A Google mesterséges intelligenciája egészen új szintre emelte a videokonferenciás szűrők műfaját.

Hirdetés

A pandémia lecsengésével ugyan a távmunka iránti munkáltatói lelkesedés is lelohadt, a videokonferencia-platformok lendülete azonban továbbra is kitart, a Google pedig természetesen ezen a piacon is nyomul a Meet alkalmazás formájában.

A műfaj képviselőinél egy ideje már alapnak számít, hogy különböző háttérszűrőkkel dobhatjuk fel a környezetünket, elrejtve például a kupis konyhát, ahonnan becsatlakozunk a beszélgetésekbe. Akárhány filtert is pakol azonban a konkurencia a szoftvereibe, a Google legfrissebb fejlesztését nehéz lesz utolérniük.

Hirdetés

Az Android Central beszámolója szerint ugyanis a keresőóriás tesztelni kezdett egy új funkciót a Meeten belül, amely a generatív mesterséges intelligencia segítségével alakítja át a környezetünket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy képgenerátorhoz hasonlóan csak be kell írnunk, hogy mit szeretnénk, a program pedig elkészíti nekünk a személyre szabott hátteret.

A szöveges parancsokon túl különböző, előre rögzített stílusok kiválasztásával is befolyásolhatjuk a végeredményt, melyek között olyan lehetőségeket találunk, mint például a sci-fi, a monokróm hatás vagy a 3D-animáció. A generatív funkció előcsalogatásához csak meg kell nyomni a videoablak jobb alsó sarkában elhelyezett varázspálca-gombot.

A megoldás a Google Workspace Labs tesztprogram keretében lépett színre, így egyelőre nem érhető el mindenki számára, és nem is tudni, hogy mikor kerülhet sor a nyilvános rajtjára. Mindenesetre érdekes lesz látni, hogy a Microsoft mit lép a dologra, hiszen az Open AI-jal kötött partnerség révén nekik is van MI-képgenerátoruk (DALL-E 2), így elméletileg megoldható, hogy a Teamsbe is végtelen számú háttérszűrő kerüljön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.