Hirdetés

Olyan veszélyes videós trend indult el, hogy maga a TikTok állította le az egészet



|

Testképzavarokhoz vezethetett a közösségi oldal legújabb őrülete.

Hirdetés

A világot robbanásszerűen meghódító TikTok híres arról, hogy elsősorban a legfiatalabb közönség körében népszerű, időről-időre pedig leuralják azok az úgynevezett "trendek", amelyek megkérdőjelezhető, olykor egyenesen halált okozó kihívásokat diktálnak a kimaradástól rettegő, ezért mindent bevállaló felhasználóknak.

Az utóbbi hónapokban ha nem is egy ilyen kihívás, de egy újabb veszélyes trend vetette meg a lábát a videós közösségi platformon, amely miatt végül magának az üzemeltetőnek kellett közbelépnie.

Egész pontosan a #legginglegs hashtag alatt feltöltött videókról van szó, amelyek azt közvetítették a nézőknek, hogy csak a kimondottan karcsú lábú nők hordhatnak testhez simuló leggings nadrágokat. A trend lényegében a közösségi média más szegleteiben a pár évvel ezelőtt már nagyot menő "thigh gap" mánia megismétlése, és most is ugyanaz a gond vele, mint akkor volt.

Az érintett videók ugyanis egyetlen bizonyos testtípust mutatnak be "ideálisként", ami eleve nem fedi a valóságot, ráadásul sokan csak koplalással tudják elérni a propagált testalkatot, így a trend akár súlyos evési- és testképzavarokhoz is vezethet.

Hirdetés

A news.com.au beszámolója alapján a TikTok végül teljesen letiltotta a hashtaget, miután egyre többen kezdtek panaszkodni miatta.

"A TikTok egy befogadó és testpozitív környezet, ahol nem engedünk meg olyan tartalmakat, amelyek evészavarokat ábrázolnak, népszerűsítenek, normalizálnak vagy dicsőítenek.

- nyilatkozta a közösségi oldal szóvivője. Aki a #legginglegs hashtagre keres a platformon, annak mostantól egy tájékoztató oldal ugrik fel, amely az evésszavarokkal kapcsolatban informálja a felhasználókat. Egy ausztrál alapítvány, az evésszavarokkal küzdők támogatására létrehozott Butterfly Foundation nemrégiben végzett felmérése szerint a 12-18 évesek csaknem fele a közösségi média miatt érzi magát elégedetlennek a testével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.