Hirdetés

Olyat ígért Elon Musk, ami a feje tetejére állíthatja a Twittert

|

Az új tulajdonos közösségi oldal legfontosabb alapelvéhez nyúlna hozzá.

Hirdetés

Elon Musk alaposan felforgatta a dolgokat a Twitternél, mióta hosszas huzavona után mégis felvásárolta a több mint 200 millió ember által használt közösségi oldalt. Az újdonságok közé sorolhatjuk a fizetős Twitter Blue-plecsnik bevezetését, a letiltott fiókoknak beígért tömeges amnesztiát és a lazább moderációt, amely elvileg már csak a kifejezetten törvénysértő posztokat fogja tiltással vagy törléssel szankcionálni.

Most pedig úgy tűnik, hogy Musk a Twitter legfontosabb alkotóeleméhez, a szigorúan korlátozott karakterszámú bejegyzésekhez is hozzá fog nyúlni.

Hirdetés

Ahogy azt a Twitter történetéről szóló cikkünkben is boncolgattuk, a 2006-ban indult platform sokáig csupán 140 karakter hosszúságú posztokat engedélyezett, a kötelező tömörséggel járó átláthatóság pedig nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy a közszereplők, a kormányzati- és civil szervezetek, valamint a cégek kedvenc online kommunikációs csatornája lett.

A felhasználói tábor egy része azonban folyamatosan követelte a karakterszám emelését, amit végül meg is lépett az üzemeltető, így 2017 óta már 280 karakterben szólhatunk egymáshoz a Twitteren. Itt érkezünk el Muskhoz, aki egy ideje a hosszabb posztok témáját is lebegteti, most pedig kvázi be is ígérte az érkezésüket.

Az új tulajdonos ugyanis egy bejegyzésre reagálva közölte, hogy már a tennivalók listáján van a dolog. A poszt azt írja, hogy egészen 1000 karakterig kellene tornászni a bejegyzések maximális hosszát, de úgy, hogy alapból továbbra is legfeljebb 280 karaktert mutasson az üzenőfal, a többi szöveget pedig csak egy gomb megnyomásával tudjuk előcsalni. A szerző ugyan nem említi, de ez lényegében ugyanaz, mint amit a Facebook is csinál a hosszabb posztoknál.

Elrejtés ide vagy oda, az 1000 karakteres bejegyzések alapjaiban szabhatják át a sokáig csak "mikroblogként" emlegetett Twitter arculatát, azt viszont lehetetlen előre megmondani, hogy ezzel elveszhet-e a platform tömörségre épülő varázsa. Főleg, hogy praktikus érvek is szólnak a hosszabb bejegyzések mellett, hiszen már most is rengetegen használják nagyobb szövegek közlésére a közösségi oldalt, ami a jelenlegi keretek között csak nehezen nyomon követhető számozott bejegyzésekkel valósítható meg.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.