Hirdetés

Olyat ígért Elon Musk, ami a feje tetejére állíthatja a Twittert



|

Az új tulajdonos közösségi oldal legfontosabb alapelvéhez nyúlna hozzá.

Hirdetés

Elon Musk alaposan felforgatta a dolgokat a Twitternél, mióta hosszas huzavona után mégis felvásárolta a több mint 200 millió ember által használt közösségi oldalt. Az újdonságok közé sorolhatjuk a fizetős Twitter Blue-plecsnik bevezetését, a letiltott fiókoknak beígért tömeges amnesztiát és a lazább moderációt, amely elvileg már csak a kifejezetten törvénysértő posztokat fogja tiltással vagy törléssel szankcionálni.

Most pedig úgy tűnik, hogy Musk a Twitter legfontosabb alkotóeleméhez, a szigorúan korlátozott karakterszámú bejegyzésekhez is hozzá fog nyúlni.

Hirdetés

Ahogy azt a Twitter történetéről szóló cikkünkben is boncolgattuk, a 2006-ban indult platform sokáig csupán 140 karakter hosszúságú posztokat engedélyezett, a kötelező tömörséggel járó átláthatóság pedig nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy a közszereplők, a kormányzati- és civil szervezetek, valamint a cégek kedvenc online kommunikációs csatornája lett.

A felhasználói tábor egy része azonban folyamatosan követelte a karakterszám emelését, amit végül meg is lépett az üzemeltető, így 2017 óta már 280 karakterben szólhatunk egymáshoz a Twitteren. Itt érkezünk el Muskhoz, aki egy ideje a hosszabb posztok témáját is lebegteti, most pedig kvázi be is ígérte az érkezésüket.

Az új tulajdonos ugyanis egy bejegyzésre reagálva közölte, hogy már a tennivalók listáján van a dolog. A poszt azt írja, hogy egészen 1000 karakterig kellene tornászni a bejegyzések maximális hosszát, de úgy, hogy alapból továbbra is legfeljebb 280 karaktert mutasson az üzenőfal, a többi szöveget pedig csak egy gomb megnyomásával tudjuk előcsalni. A szerző ugyan nem említi, de ez lényegében ugyanaz, mint amit a Facebook is csinál a hosszabb posztoknál.

Elrejtés ide vagy oda, az 1000 karakteres bejegyzések alapjaiban szabhatják át a sokáig csak "mikroblogként" emlegetett Twitter arculatát, azt viszont lehetetlen előre megmondani, hogy ezzel elveszhet-e a platform tömörségre épülő varázsa. Főleg, hogy praktikus érvek is szólnak a hosszabb bejegyzések mellett, hiszen már most is rengetegen használják nagyobb szövegek közlésére a közösségi oldalt, ami a jelenlegi keretek között csak nehezen nyomon követhető számozott bejegyzésekkel valósítható meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.