Hirdetés

Olyat kapnak a Huawei Mate 20 Pro tulajdonosai, amiről a Mate 30 Pro csak álmodhat



|

Már úgy tűnt, hogy globálisan is elindult az Android 10 a Huawei Mate 20 Pro csúcskészülékére, teljes Google-támogatással, de gyorsan kiderült, hogy azért nem ennyire rózsás a helyzet.

Hirdetés

Amerika és Kína továbbra sem rendezte a Huawei ügyét, és bár erősödnek a pletykák, hogy hamarosan megoldódnak a kínai gyártó nehézségei, hivatalosan továbbra sem él a Google-támogatás az új modellekhez. A régiekhez viszont továbbra is adott. Így lehetséges az, hogy a Huawei Mate 20 Pro csúcskészülékre megérkezett a stabil Android 10 az új EMUI 10 kezelőfelülettel, és persze teljes Google-támogatással. (Frissítés: az információ csak félig valós, a cikk alján ott vannak a legújabb tudnivalók)

Hirdetés

Aki azonnal a frissítés gombot nyomkodná, annak fontos tudnia, hogy a megjelenés bár globális, ezúttal is több hullámban történik. Egyelőre a holland felhasználók kapták meg Európában az EMUI 10-et, azonban várhatóan rövid időn belül más régiókba is eljut a csomag. 

Az EMUI 10 vizuálisan is sok változást hoz, az értesítési sáv és kezelőgombok, a beállítások menü és a kamera kezelőfelülete is változik, a fő rendszerappok is teljes dizájnfrissítést kaptak, sok az Android 10-es újítás, a rendszerszintű sötét mód pedig a sötét témát nem támogató appokra is kiterjeszthető elvileg. 

A csomag igen masszív, 4,42 GB-os, benne vannak a szeptemberi biztonsági frissítések is. Több helyen arról beszélnek, hogy a hír nem igaz, ez csak egy béta - a holland forrás szerint ugyanakkor nem béta, hanem a stabil és végleges kiadás. A tippek szerint a többi Kirin 980-alapú készülék is heteken belül megkapja az Android 10-et. Mindezzel egyébként a Mate 20 Pro elképesztően jó ár-érték arányt képvisel, hiszen kamerában, üzemidőben, hardverben még mindig felveszi a versenyt az újabb riválisaival, és immáron Android 10-et is kapott - a vételára viszont sokat esett az elmúlt hónapokban, hiszen már tavalyi modell. 

Frissítés: úgy tűnik, a hír nem teljesen igaz, hiába járta be a megbízható és hivatalos világsajtót. A Huaweiblog szerint az állítólagos 10.0.0.136-os frissítés teljes verziószáma valójában 10.0.0.136 (C432E7R1P5log), és itt a zárójeles rész azt jelzi, hogy béta kiadásról van szó. Ez tehát azt jelenti, hogy az EMUI 10-nek még csak a bétája indult el, de a mindenki által hozzáférhető teljes verzió csak decemberben várható. Ennek a hírnek valószínűleg a Huaweicentral információja az alapja, de közben pedig érdekes, hogy a legutóbbi, holland hírforrás által feltett képernyőképen már a log nélküli verziószám szerepel. Szóval most aztán tényleg nem tudjuk, hol az igazság, ha kiderül, jelezzük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.