Hirdetés

Olyat mondott a számítógépekről és a fekete gyerekekről New York kormányzója, hogy bocsánatot kellett kérnie



|

Erősen visszafelé sült el egy alapvetően segítő szándékú politikusi kijelentés.

Hirdetés

Habár a hatvanas évek polgárjogi mozgalma jelentős eredményeket ért el az Egyesült Államokban élő afroamerikai közösség jogegyenlőségének megteremtésében, a feketék és a fehér többség közötti viszony ma is kényes és sokat vitatott téma a tengerentúlon, így egy óvatlan megjegyzéssel nagyon könnyű botrányba kerülni.

Most éppen Kathy Hochul, New York állam demokratapárti szenátora kényszerült magyarázkodásra, miután egy visszatetszést kiváltó nyilatkozatot tett a fekete gyerekek és a számítógépek kapcsolatáról.

Hirdetés

Az NBC News beszámolója alapján Hochul hétfőn a Milken Institute globális üzleti konferenciáján vett részt Kalifornia államban, ahol egy színpadi beszélgetés során amellett érvelt, hogy jobban ki kell aknázni a mesterséges intelligenciában rejlő gazdasági lehetőségeket az alacsony jövedelmű közösségek számára. Ebben a kontextusban kerültek elő a New York egyik szegényebb kerületében, Bronxban élő fekete gyerekek, akik a kormányzó megfogalmazása szerint úgy nőnek fel, hogy azt sem tudják, mik azok a számítógépek.

A túlzó kijelentést ugyan a rendezvényen nem kérdőjelezte meg senki, de később többen is felháborodásukat fejezték ki miatta, köztük Amanda Septimo bronxi demokrata képviselő, aki szerint Hochul megjegyzése egyenesen káros, mélyen félretájékoztatott és megdöbbentő volt. A negatív reakciók miatt a kormányzó végül jobbnak látta, ha bocsánatot kér, nyilatkozatban tisztázva a helyzetet.

"Rosszul fogalmaztam, és ezt sajnálom. Természetesen a bronxi fekete gyerekek tudják, hogy mik azok a számítógépek."

- mondta a kormányzó, aki a közleményben kifejtette, hogy a valódi problémát a technológiához való hozzáférési korlátok jelentik, amelyek megakadályozzák, hogy a bronxi gyerekek magasan fizetett állásokhoz jussanak az olyan feltörekvő iparágakban, mint a mesterséges intelligencia. A politikus ezért most azt ígéri, hogy továbbra is a gazdasági lehetőségek kiszélesítésére fog összpontosítani, hogy New York állam minden lakosának legyen esélye egy jól fizető állásra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.