Hirdetés

Öngyógyító kijelzőbevonattal újíthat a Samsung



|

A Samsung legutóbbi szabadalma egy ujjlenyomat- és zsírtaszító képernyőbevonatról árulkodik, ami képes önmagát meggyógyítani a karcoktól.

Hirdetés

Manapság gyakorlatilag minden modern okostelefon kijelzőjén és üveg hátlapján van úgynevezett oleofobikus bevonat, vagyis olyan extra réteg, amely taszítja az ujjlenyomatokat és a zsírt. 

Hirdetés

A bevonat nem csak jobb védelmet jelent a karcok ellen, de a ronda, ujjlenyomatos külsőt is segít elkerülni (egy darabig). 

Az effajta bevonatoktól is jobbat szeretne azonban a Samsung, amelynek a legutóbbi szabadalma egy frissített megoldásról árulkodik

A bejegyzés alapján az új bevonat képes lesz önmagát meggyógyítani. Ez azt jelenti, hogy az extra réteg plusz védelmet nyújt a karcok ellen, illetve fokozottan taszítja majd az ujjlenyomatokat is. Azt persze nem tudni, hogy mekkora karcokat tud majd eltüntetni a speciális bevonat. 

A Samsung hivatalosan egyelőre nem beszélt erről a bevonatról, és persze előfordulhat, hogy a technológia sosem lát napvilágot. Mivel azonban egyre többen és egyre többet nyomkodjuk a mobil kijelzőjét, feltehetően komoly erőforrásokat fektetnek az öngyógyító megoldások fejlesztésébe. Ezek az összehajtható mobilok korában még fontosabbak lehetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.